Centar Skoplja krasiće brojčanik za vraćene ukradene pare

Premijer Makedonije Zoran Zaev najavio je da će uskoro na trijumfalnoj kapiji u centru Skoplja biti postavljen brojčanik.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.08.2018.

22:30

Centar Skoplja krasiće brojčanik za vraćene ukradene pare
Foto: Thinkstock

Taj brojčanik će pokazivati koliko je u budžet vraćeno novca koji je ukrala prethodna vlast.

"To obećanje koje sam dao dok sam bio u opoziciji biće ispunjeno ovih dana, svakako ako se završe pravno-formalni aspekti. Brojčanik će vrteti kako se donose sudske presude i institucije za finasijske istraga inkasiraju vraćene pare koje su uzete iz budžeta", rekao je Zaev novinarima.

Sadašnji makedosnki premjer je dok je bio u opoziciji optuživao tadašnju vladu VMRO DPMNE na čelu s Nikolom Gruevskim da je za desetak godina na vlasti opljačkala Makedoniju za pet milijardi evra.

Zaev je rekao da u budžetu nema para za brojčanik i da će ga platiti privatno svojim novcem i pokloniti Ministarstvu kulture, njegovoj odgovarajućoj instituciji koja je formalni vlasnik trijumfalne kapije "Porta Makedonija".

"Taj elektronski brojčanik će ostati trajno dobro. Kada se vrate sve pare, vetrovatno će da pokazuje temperaturu, geografsku širinu i dužinu Skoplja i slično...", rekao je uz osmeh premijer Makdonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: