KRAJ: Bešiktaš - Partizan 3:0

Novosti online

30. 08. 2018. u 19:30

Posle prošlonedeljnih beogradskih 1:1, izabranici Zorana Mirkovića u Istanbulu nisu uspeli da se izbore za grupnu fazu evropskog takmičenja. Turski tim slavio 3:0

КРАЈ: Бешикташ - Партизан 3:0

Rikardo Gomeš foto: M. Vukadinović

Partizan je stao nadomak još jednog učešća u grupnoj fazi Lige Evrope.

Crno-beli su u Istanbulu poraženi 3:0 u revanš meču plej-ofa drugorangiranog klupskog takmičenja pod orkiljem UEFA i tako overio jesen u Evropi, posle prošlonedeljnog beogradskog okršaja u kojem je ostao neporažen (1:1).


SASTAVI

BEŠIKTAŠ: Utku – Gonul, Pepe, Vida, Adrijano – Medel, Arslan, Ujsal, Erkin – Kvarežma, Larin.

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. R. Miletić - Zdjelar, Šćekić - Zakarić, Pantić, Ivanović - Rikardo.


PRVO POLUVREME

Meč u Istanbulu počeo je napadom Partizana. U prvih desetak minuta igre, Bešiktaš, donekle i očekivano, ima nešto veći posed lopte, ali bez konkretnih akcija pred golom Partizana. Imali su domaći dva kornera, ali nije bilo opasnosti pred golom Stojkovića.

Posle skoro dvominutnog prekida, usled povreda Šćekića i Ujsala, posle sudara glavama, meč je nastavljen. Vezista Partizana igraće do kraja meča s čalmom oko glave. Turski tim sve više pritiska defanzivu Partizana, u 14. minutu imali su domaći i najbolju priliku. Posle lopte koja je preletela s leve na desnu stranu terena, Kvarežma je na ivici kaznenog prostora "uhvatio" volej iz prve, lopta bi prošla daleko od gola, ali je "na njoj" bio Larin. Na sreću crno-belih, malo je zakasnio, pa je loptu samo očešao glavom, posle čega je ona završila u gol autu.

Posle početnog pritiska domaćina, beogradski crno-beli su uspeli koliko toliko da uspostave terensku ravnotežu i težište igre prebace malo na polovinu rivala. Prvu izmenu, prinudnu pravi trener Bešiktaša. Umesto Ujsala, koji se nije do kraja oporavio od sudara glavama sa Šćekićem, na terenu je od 26. minuta Ozjakup.

GOOL - 1:O PEPE Bešiktaš vodi od 37. minuta golom iskusnog defanzivca. Najpre je Šćekić napravio bespotreban faul na 40-ak metara od gola Partizana. Kvarežma je izveo slobodan udarac, Pepe je ušao iza leđa odbrani Partizana i potom glavom lobovao Stojkovića, koji je krenuo na centaršut i potom u odsudnom trenutku zastao, dovoljno da bude uhvaćen u raskoraku da ne može da interveniše.

GOOL - 2:0, OZAJKUP Bešiktaš je duplirao prednost u 45. minutu. Ozjakup, koji je u 26. minutu ušao u igru, sa dva dupla pasa s Larkinom izbacio je celu odbranu Partizana i potom rutinski matirao Stojkovića.

Igraće se još pet minuta nadoknade vremena.


DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluvreme. Partizan nema više šta da čeka, umesto Svetozara Markovića na terenu je napadač Nemanja Nikolić. Tek što su pošli s centra, prva prilika za Partizan na meču. Pantić je odlično šutirao po zemlji sa dvadesetak metara, ali je mladi golman Bešiktaša vrhovima prstiju dotakao loptu i izbio je u korner.

STATIVA PANTIĆA Najbolja prilika za crno-bele u 57. minutu meča. Zakarić je odlično prošao po desnoj strani ušao u kazneni prostor i povratnom loptom uposlio Pantića, koji je šutirao snažno, ali, nažalost beogradskih crno-belih u sastivu.

Odmah potom Šćekić je mesto na terenu ustupio Enakeu. Od 62. minuta umesto Ivanovića u igri je Sejduba Suma. Posle nešto bolje igre srpskog tima, Bešiktaš je ponovo preuzeo kontrolu utakmice, u razmaku od desetak minuta imao tri odlične prilike, ali je jednom Stojković uspeo da interveniše, a dva puta su domaći fudbaleri iz izglednih situacija šutirali preko gola.

GOOL - 3:0, PEPE Odlični portugalski defanzivac je drugi put zatresao mrežu Partizana. Posle slobodnog udarca Kvarežme iskosa sa desne strane, koji je najblaže rečeno veoma diskutabilan, Pepe je na šest, sedma metara nadskočio Rikarda i poslao loptu u donji desni ugao Stojkovićevog gola.

Bešiktaš rutinski privodi meč kraju. U 87. minutu Vida je posle prekida imao odličnu priliku. Šutirao je glavom, ali je Stojković ispružio nogu i sprečio loptu da uđe u gol. Igraće se još tri minuta nadoknade vremena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (22)

Vlade

30.08.2018. 20:51

u grču i strahu i sa nonšalantnom igrom bez trčanja htenja , vere i borbenosti do krvi, nemamo sta da trazimo. pojedini igraci kao da zele samo da zargonski "otaljaju" ovo u fazonu ajmo kuci napravila mama sarmu...

Muki

30.08.2018. 20:52

E moj Mirkovicu,ono sto su zasrali Ilijev i Djukic, niko ne moze da ispravi,nego izguraj nekako ovu sezonu pa kreni od nule.

ralexic

30.08.2018. 21:04

Igra me toliko ne zanima jer Partizan i nema igru ali stadion....prava lepota.A kostao samo 110 miliona eura. Ovi nasi resili da prave u Bgd stadion od 250 miliona eura...Koliko li ce se samo ugraditi nasi gospodari ???????

AJMO PARNI VALJAK

30.08.2018. 21:25

Kad je Zvezda mogla kod Austro-ugara, mozete i vi kod osmanlija. UVALJAJ IH KO PITU.

Vatro Marx

30.08.2018. 21:38

Zaomi je Partizana iz ove koze u druguse ne moze, Bit ce bolje iduce dogodine.

Ivan Cindric

30.08.2018. 21:43

Od g.....se ne pravi pita sramota koje zalaganje u igri odbrana nepostoji poziranje a golman nije čuo da treba istrcati ko ga trenira užas ovo je tim za srpsku prosečnu ligu sredina tabele .

AlexRS

30.08.2018. 21:50

Zvezdas sam ali uvek svim srcem uz nas Partizan, tako da im od srca zelim da ispadnu veceras jer bi bilo tesko ove godine biti u LE I boriti se za opstanak u Super ligi.

Rus

30.08.2018. 22:04

Objektivno mi nemamo ekipe za EU to što je Zvezda prošla je velika stvar ali ni po igri ni po rezultatima to nije EU. Ali dobro je da se pomalo skupljaju poeni.

Pera

30.08.2018. 22:05

Grobari se "štede" za derbi jer njima je daleko važnije da pobede Zvezdu nego Bešiktaš.

Bora

30.08.2018. 22:13

Evo Grobari trazili ste Baticu, i sta smo dobili? Jedno veliko nista, dobili smo Tumbinu skolu a svi znamo kakva je. Ivicu treba pod hitno smeniti jer je on selektirao ove igrace, pa ljudi mi nemamo tim. Nema odbrane, nema sredine a pogotovo nemamo napad.