Zvezda sa Liverpulom, PSŽ-om i Napolijem!

Vreme čitanja: 4min | čet. 30.08.18. | 18:11

Pratite iz minuta u minut sva dešavanja iz Grimaldi foruma u Monte Karlu

Crvena zvezda definitivno nije imala sreće u žrebu za Ligu šampiona. Prave ale i potentni klubovi gostovaće ove jeseni na Marakani, čak i favoriti za osvajanje najprestižnijeg klupskog takmičenja na svetu. Tim Vladana Milojevića nameriće se na PSŽ, Liverpul i Napoli. Biće to dugo čekani spektakli, utakmice o kojima će se pričati godinama. Međutim, odbrana crveno-belih biće na ozbiljnim mukama. PSŽ nema milosti protiv objektivno slabijih rivala. Publika na Marakani imaće priliku da pozdravi svetske asove kao što su Mbape i Nejmar.

Liverpul je, takođe, ozbiljna klasa i aktuelni vicešampion Evrope. Biće to u neku ruku klasik evropskog fudbala. Crveno-beli su prvi tim koji je savladao Redse na Enfild Roudu u 20.veku. Grupu teških rivala zaokružiće Napoli, vicešampion Italije. Ekipa Karla Ančelotija igra odlično na početku sezone i jedan je od favorita iz senke.

Izabrane vesti

Mogla je Zvezda mnogo bolje da prođe, svi su priželjkivali grupu D. Međutim, marketinški klub iz Beograda nije mogao bolje da prođe. Pamtiće se ova fudbalska jesen u Beogradu. 

GRUPA A: Atletiko, Borusija, Monako, Briž

GRUPA B: Barselona, Totenhem, PSV, Inter

GRUPA C: Pariz Sen Žermen, Napoli, Liverpul, Crvena zvezda

GRUPA D: Lokomotiva, Porto, Šalke, Galatasaraj

GRUPA E: Bajern, Benfika, Ajaks, AEK

GRUPA F: Mančester Siti, Šahtjor, Lion, Hofenhajm

GRUPA G: Real Madrid, Roma, CSKA, Viktorija Plzen

GRUPA H: Juventus, Mančester Junajted, Valensija, Jang Bojs


18.55: Izvučeni su i klubovi iz  trećeg šešira. Sad kreće ono što nas zanima. Pre toga je Kristijano Ronaldo dobio nagradu za najboljeg napadača. 

18.47: Prošla je polovina žreba. Ima onih koji priželjkuju da Zvezda ode u grupu sa Portom i Lokomotivom. Ali onih koji bi je radije videli u društvu Juventusa i Junajteda. Pre nastavka žreba Luka Modrić dobija nagradu za najboljeg vezistu Lige šampiona.

18.36: Izvučeni su klubovi iz prvog šešira... Sada mala pauza, dok se ne proglasi najbolji defanzivac Lige šampiona prošle godine. To je još jedan član Real Madrida, Serhio Ramos.

18.24:  USKORO POČINJE ŽREB. U toku je upoznavanje prisutnih sa propozicijama. Kako koja ekipa bude izvučena, tako ćemo vas mi o tome obaveštavati.

18.21: Nagradu za najboljeg golmana Lige šampiona u prošloj sezoni dobio je Kejlor Navas. Možda i očekivano. DSada kreće žreb, tu je generalni sekretar UEFA Marketi.

18.17: Na bini su sada Brazilac Kaka i Urugvajac Dijego Forlan. Oni će pomoći u žrebu. 

18:11: Prvo će se dodeljivati nagrade. Na bini će se uskoro pojaviti Dejvid Bekam i dobiti priznanje ya doprinos fudbalu posle završetka igračke karijere. On će nagradu dobiti iz ruku prvog čoveka UEFA Aleksandra Čeferina. 

18.07: Počela je ceremonija, ali žreb - ne. Podsećanje na prošlu sezonu u Ligi šampiona i neke neverovatne trenutke. Naravno, žiža je na Real Madridu koji je stigao do treće titule prvaka Evrope zaredom. 

18.01: Mirna atmosfera u Grimaldi forumu. Na centralnoj bini postavljen je čuveni ušati pehar ya koji će se boriti 32 najbolja kluba u Evropi. Nestpljenje raste, zvaničnici klubova zauzimaju mesta. Malo će kasniti početak. Nismo navikli to od UEFA.

18.00 - Dok grozničavo čekate žreb iz Monte Karla da vas podsetimo da je kladionica MOZZART izbacila kvote za ishod... Možete i dalje da se kladite na rasplet. 

17.56 - Pa da krenemo... Puni se polako sala. Tu su predstavnici svih klubova. Žreb će, naravno, kao centralni događaj, uslediti tek pošto budu uručene nagrade najboljima za proteklu sezonu Lige šampiona.


Dočeka konačno i Crvena zvezda da se nađe u žrebu za Ligu šampiona! Po prvi put otkako je elitno takmičenje promenilo format i ime... Šesti puta je najtrofejniji srpski klub stizao nadomak sna i šest puta je surovi košmar učinio svoje. Sinoć, u Salcburgu, Zvezda se konačno domogla rajskih odaja klupskog fudbala, pa armija navijača u crveno-belom večeras s mirom može da sedi uz TV ekrane i merka društvance za svoje mezimce.

A koji će sve velikani stići na stadion Rajko Mitić ove jeseni? U prvom šeširu su one najveće "aždaje". Predvode ih trostruki uzastopni šampion Evrope Real Madrid, zatim osvajač Lige Evrope Atletiko Madrid i prvak Španije Barselona. Tu su još i Bajern Minhen, Mančester Siti, Juventus, PSŽ i Lokomotiva iz Moskve. Jasno je da je prvak Rusije tu jedini poželjan...

Taman kada mislite da je prošlo ono najgore, onda usledi drugi šešir. A tamo Borusija, Mančester junajted, Totenhem, Roma, Napoli... Nešto blaže zvuče imena Porta. Šahtjora i Benfike. Slično je u trećem gde se nalazi jedan Liverpul. Tu su ekipe koje mogu da budu i te kako surove, kao što su Lion, Monako, PSV ili Valensija, ali i Šalke, Ajaks i CSKA.

Uostalom, podsetimo se sastava svih šešira...

PRVI ŠEŠIR
Real Madrid
Atletiko Madrid
Barselona
Bajern Minhen
Mančester Siti
Juventus
PSŽ
Lokomotiva Moskva

DRUGI ŠEŠIR
Borusija Dortmund
Porto
Mančester Junajted
Šahtjor Donjeck
Benfika
Napoli
Totenhem
Roma

TREĆI ŠEŠIR
Liverpul
Šalke
Lion
Monako
Ajaks
CSKA Moskva
PSV
Valensija

ČETVRTI ŠEŠIR
Viktorija Plzenj
Klub Briž
Galatasaraj
Jang Bojs
Inter
Hofenhajm
Crvena zvezda
AEK


Podsetimo, večerašnja ceremonija u Nionu počinje u 18.00, a prvo kolo grupne faze Lige šampiona na programu je već 18. i 19. septembra.


tagovi

žreb za ligu šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara