"Preletite" i sami: Impozantan prizor na auto-putu VIDEO

Vlada Crne Gore objavila je fotografije i video-snimak na kome je prikazana cela prioritetna deonica auto-puta Bar-Boljare.

Region

Izvor: B92, cdm.me

Četvrtak, 30.08.2018.

17:56

Foto: YouTube Screenshot

Deonica Smokovac-Uvač-Mateševo biće duga 41 kilometar, a na njoj će biti izgrađeno 18 tunela, 13 mostova, pet vijadukata i četiri petlje.

Sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca auto-put će dolaziti na više od 1.100 metara u Mateševu, prenosi CDM.

Podsetimo, gradnja najzahtevnijeg objekta na prvoj deonici auto-puta, rasponska konstrukcija mosta Moračica, najzahtevnijeg objekta na prvoj deonici auto-puta Bar Boljare, biće završena do aprila iduće godine.

Impozantni objekti na trasi, poput mosta Moračica, tunela Vjeternik, biće primeri moderne saobraćajne infrastrukture u regionu i šire.

Dovoljno je pomenuti podatak da za 41 km, koliko je duga deonica, sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca auto-put u Mateševu dolazi na preko 1.100 metara.

Projektovana brzina na ovoj deonici auto-puta je 100 km/h, a vreme putovanja između Podgorice i Kolašina skraćuje se sa sadašnjih sat i 30 min na 25 minuta.

Inače, od početka godine na auto-putu su izvedeni radovi vredni 147,9 miliona evra, za šta je utrošeno 81,89 odsto planiranog budžeta.

Pogledajte i sami kako izgledaju radovi:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

19 h

Podeli: