DAME IZVIN’TE, ALI GINEKOLOGA NEMA: Aleksinački dom zdravlja snašla neobična situacija! Od dva lekara ostao NIJEDAN!
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Stiže pomoć iz Niša

DAME IZVIN’TE, ALI GINEKOLOGA NEMA: Aleksinački dom zdravlja snašla neobična situacija! Od dva lekara ostao NIJEDAN!

Srbija -

Ovo je najveći problem trudnicama i porodiljama koje ne mogu da dobiju doznake

ALEKSINAC - Aleksinački dom zdravlja ove nedelje snašla je neobična situacija - od dva ginekologa koji rade jedan je na odmoru, a drugi je morao na bolovanje, te su žene kojima treba njihova usluga zatekle zatvorena vrata.

Ovo je najveći problem trudnicama i porodiljama koje ne mogu da dobiju doznake za produžetak bolovanja, a direktor ove ustanove kaže su pronašli rešenje i da će doći ginekolog iz niškog Doma zdravlja, pišu Južne vesti.

Da nema ginekologa u ordinaciji neprijatno je iznenadilo Aleksinčanke, a redakciji Južnih vesti su se neke javile i istakle da im je problem što ne mogu da dobiju doznake.

Ta situacija nama koji treba da produžujemo bolovanje onemogućuje da predamo doznake u firmi. Radim u privatnoj firmi i oni nisu u obavezi da istražuju probleme lokalnog Doma zdravlja - kaže jedna Aleksinčanka.

Direktor Doma zdravlja Aleksinac Rodoljub Živadinović kaže da nisu očekivali da ostanu bez ijednog ginekologa, ali da su uspeli da nekako reše problem.

Jedan je na odmoru, van zemlje, i vraća se na posao od ponedeljka. Drugi je ove nedelje imao težak zdravstveni problem i morao je da uzme bolovanje. Sada nemamo nijednog. Dogovorili smo se prvo da angažujemo ginekologa iz Doma zdravlja Ražanj i on je trebalo da dođe jutros, međutim nisu ga poslali. Ipak smo našli rešenje i danas i sutra popodne dolaziće ginekolog niškog Doma zdravlja koji će moći da potpisuje doznake i obavlja preglede - kaže Živadinović.

On napominje da će ginekolog “na pozajmici” raditi u popodnevnoj smeni, od 14 sati, kao i da se jedan od ginekologa iz Doma zdravlja Aleksinac vraća sa odmora u ponedeljak.

Objašnjava da nisu mogli da “preuzmu” ginekologa iz Opšte bolnice Aleksinac jer nemaju ID broj i ne mogu da pišu doznake i recepte, već samo da pregledaju i intervenišu.

(Kurir.rs/Južne vesti/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja