Rusi izneli zapanjujuće podatke: Gotovo 80 odsto

Gasprom je već izgradio 80 odsto od ukupne dužine gasovoda "Turski tok", izjavio je izvršni direktor tog ruskog holdinga Aleksej Miler.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 30.08.2018.

13:30

Rusi izneli zapanjujuće podatke: Gotovo 80 odsto
Foto: Thinkstock

"Izgradnja gasovoda 'Turski tok' je u toku, a 1.500 km cevi ili oko 80 posto od ukupne dužine gasovoda je položeno za oba kraka", rekao je Miler, a prenosi ruska agencija Tas s.

Kako kaže, nastavlja se realizacija ključnih Gaspromovih izvoznih projekata u smeru Evrope.

"Pripremni radovi su već u toku za polaganje cevovoda za gasovod Severni tok 2 u teritorijalnim vodama Nemačke, u oblasti Lubmin", izjavio je Miler.

Gasprom je u maju 2017. počeo izgradnju podvodnog dela gasovoda "Turski tok" u blizini ruske obale Crnog mora.

Planirano je da prva linija gasovoda snabdeva gasom samo Tursku, dok će druga služiti za dopremanje ruskog gasa do južne i jugoistočne Evrope.

Svaki krak gasovoda će imati kapacitet od po 15,75 milijardi kubnih metara gasa godišnje, a ukupna vrednost projekta procenjena je na 11,4 milijarde evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: