PAO „ZMAJ” KOD SUBOTICE: U smrt posle prvog leta

J. L.

30. 08. 2018. u 08:25

Srđan Džoganović iz Bajše kod Bačke Topole nastradao u blizini aerodroma "Bikovo" kod Subotice. Posle tri minuta, motorni zmaj je počeo da kruži i pao u njivu

ПАО „ЗМАЈ” КОД СУБОТИЦЕ: У смрт после првог лета

Foto: N.Skenderija, Ilustracija

Prilikom prvog samostalnog leta motornim zmajem, jutros u blizini aerodroma "Bikovo" kod Subotice, poginuo je Srđan Džoganović (39), iz Bajše kod Bačke Topole.

Nesreća se dogodila u 6.35, a neposredno pre toga, Džoganović, član Aero-kluba "Ivan Sarić", koji je pohađao obuku letenja, zmajem je upravljao uz pomoć instruktora.

- Tada je sve bilo u redu i zato je posle poleteo sam. Imao je 20 sati obuke i trebalo je da sam napravi školski krug - kratko su nam rekli na bikovačkom aerodromu. - Međutim, posle samo tri minuta letelica je počela da kruži, da pravi sve manje i manje krugove, i na kraju pala u njivu udaljenu 300 metara.

Nadležni ističu da je letelica bila tehnički ispravna i pretpostavljaju da su neki zdravstveni problemi uzrok gubitka kontrole i pada letelice. Istražni sudija je odmah izašao na teren, kao i stručnjaci Direktorata za civilno vazduhoplovstvo.


Džoganović je živeo u Bajši, gde je radio kao privatni preduzetnik. Nije bio oženjen, a iza sebe je ostavio majku i brata, koji su zanemeli od bola. Bez reči su ostali i oni koji su ga poznavali kao dobrog i poštenog čoveka.

- Ne možemo da dođemo sebi otkad smo na internetu pročitali šta se desilo. Išao je rano da leti, jer je valjda tada bilo najmirnije, bio je odlučan i hrabar - kaže Džoganovićev poznanik iz Bačke Topole.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije