Humanitarni tiket u podne: Bora Đorđević tipuje za školovanje talentovane balerine Une Stepanović

Vreme čitanja: 7min | čet. 30.08.18. | 11:44

Na putu za Pale Bora Čorba nam je diktirao “sigurice” verujući da će i uz pomoć Mozzarta pomoći Uni!

U više navrata naši čitaoci su upućivali zahtev da gost MOZZART – ovog “Humanitarnog tiketa u podne” bude Bora Đorđević, legendarni Bora Čorba. Zbog velikog broja Borinih obaveza nije bilo lako uklopiti vreme, ali posle više pokušaja imali smo prvi Borin plemeniti listić koji je, pred probu sa bendom, sastavio sjajni pevač Riblje čorbe.

Bora, kao iskusni kladilac, se i po drugi put pridružio velikom broju poznatih ličnosti koje svakodnevno pomažu u realizaciji dobrotvornog listića kompanije Mozzart. To se dogodilo minulog novembra pred tri akustična koncerta “Riblje čorbe” koje je svesrdno pomogla naša kompanija. Frontmen Čorbe je u 525. plemenitom listiću istakao.

Izabrane vesti

Moram da se zahvalim kompaniji MOZZART koja nas je razumela i maksimalno podržala. Hvala MOZZARTU čije kladionice posećujem kad sam u Srbiji”.

I danas, evo Bore ponovo u dobrotvornom listiću, 813. po redu. Đorđević je zamolio kompaniju MOZZART da kroz Humanitarni tiket u podne pomogne školovanje, mlade i veoma talentovane balerine Une Stepanović. Una pohađa prestižnu Akademiju u Budimpešti, ima preporuke od naših najvećih umetnika, a i nastupala je na koncertima Riblje čorbe i to uz legendarnu pesmu “Pogledaj dom svoj anđele”.

Živeo Boro i nek bude treća sreća!

Današnji humanitarni tiket naš plemeniti kladilac startuje utakmicom kvalifikacija za Ligu Evrope u kojoj će se sastati LARNAKA i TRENČIN. Kiprani su napravili sjajnu podlogu za ovaj meč, jer su pre nedelju dana uspeli da na gostovanju u Slovačkoj igraju nerešeno, tačnije 1:1. To je svakako dobar rezultat za Larnaku, jer čak i da odigra utakmicu bez golova prolazi dalje. S druge strane Trenčin će morati dobrano da se pomuči ako želi da napravi iznenađenje i prođe dalje. Interesantno, Slovaci imaju poslednja četiri remija, sa Slovanom su odigrali 3:3.

,,Za početak plemenitog tipovanja igram 1X, smatram da ne grešim“.

Sa juga selimo se u centralnu Evropu, u Nemačku, gde će RB LAJPCIG ugostiti ekipu ZORIA. Prvi meč završen je bez golova. Iako je Zoria uspela da odoli čuvenom protivniku sada će morati da igra pred njegovim navijačima. Sasvim sigurno, to neće biti ni malo lak posao. Ne treba sumnjati da će Nemci svim silama pokušati da iskoriste domaći teren kako bi izvojevali veoma važnu pobedu. Rivali nisu bili uspešni u prvenstvenim duelima. Ukrajinci su izgubili sa 2:0, a Dortmund je tukao RB sa 4:1.

,,Siguran sam da je Lajpcig favorit i zbog toga igram 1“.

Nakon Nemačke na redu je Bugarska, gde će snagu odmeriti LUDOGOREC i TORPEDO. Domaćin je iz Gruzije došao sa dobrim rezultatom, jer je uspeo da slavi, istina sa minimalnih 1:0. Ali, ako se pored toga doda i podatak da se Torpedo nalazi u mini – seriji poraza, bugarski predstavnik ima velike šanse da ostvari svoj cilj, tj. da se plasira u grupnu fazu Lige Evrope.

,,Računam da će u ovoj utakmici pasti barem dva gola, mada na duelu sa Slavijom iz Sofije nije bilo pogodaka, 2+”.

Sledeći za tipovanje je meč SELTIK – SUDUVA. Duel koji je pre sedam dana odigran u Litvaniji završen je rezultatom 1:1. To je svakako podatak koji ide na ruku Keltima. Vratili su se kući neporaženi, tako da uz pomoć svoje frenetične publike mogu lako preći još jednu prepreku i jesen dočekati u drugom po kvalitetu takmičenju u Evropi. Slavili su i u šampionatu Škotske.

,,Seltik je po mom mišljenju u prednosti, pa s toga igram 1“.

Naredna utakmica je duel SEVILJA – SIGMA. Shodno očekivanjima fudbalske publike, Španci su u Češkoj odneli pobedu. Razume se, to je tim sa prebogatim iskustvom u evropskim takmičenjima. Uzimajući to u obzir, samo čudo može da se desi pa da Sigma napravi iznenađenje u Sevilji i prođe dalje. U poslednjim ligaškim mečevima Sigma je poražena sa 3:0, a Sevilja je odigrala bez golova sa Viljarealom.

,, Ponovo igram 1, Sevilja je daleko bolji sastav“.

Idemo dalje, KLUŽ – DIDELANŽ. Luksemburžani su u prvom meču trijumfovali sa 2:0. Pred Rumunima je težak zadatak. Nadu domaćem sastavu daje remi sa Gazom, ali i ubedljiv poraz rivala od 4:1.

Opet ću probati sa golovima, dva plus”.

Bora je sad odabrao revanš meč KARABAG – ŠERIF. Moldavci u Azerbejdžan stižu sa golom prednosti, 0:1. Domaći su svoju poslednju prvenstvenu utakmicu remizirali, 1:1, a gosti su slavili sa 2:0.

Kratko i jasno, dupla šansa, jedan, iks”.

Poslednji duel na plemenitom listiću Bore Čorbe je meč između BORDOA i GENTA. U Belgiji nije bilo golova. Bordo je u međuvremenu dobio Monako sa 2:1, a Gent je istim rezultatom slavio nad Lokerenom. Međusobni skor glasi 0:1:1.

Opet DŠ 1X”.

Malo o Ribljoj čorbi i Bori Đorđeviću

U Čačku 1.novembra 1952. godine rođen je Borisav Bora Đorđević, osnivač i pevač kultne rok grupe Riblja čorba. Kao kompletan autor, tekstovima svojih pesama, nastupima i svojim zbirkama poezije često je na vrlo konkretan način iskazivao svoje stavove o ključnim dilemama i problemima društva.

Priča o Ribljoj čorbi traje već četiri decenije. Grupa svoj veliki jubilej proslavlja nizom koncerata sa svojom vernom publikom. Ključni se dogodio na Bir festu, 15. avgusta, upravo na 40. rođendan benda. Prema rečima frontmena Bore Đorđevića usledilo je gostovanje na Palama, pa u Zrenjaninu…

Malo i o društveno odgovornom poslovanju kompanije MOZZART.

Naravno da pored „Humanitarnog tiketa u podne“ kompanija MOZZART ima niz društveno odgovornih akcija. To su: “100 terena za jednu igru” u kojoj obnavljamo 100 košarkaških igrališta širom Srbije. Jubilarno 50. obnovljeno i otvoreno bilo je čuveno čačansko Želovo igralište, a tu svečanost su svojim prisustvom uveličali Dragan Kićanović, Duda Ivković, Željko Obradović...Jedan od sledećih renoviranih terena bio je u bloku 45 koji je svečano otvorio predsednik nacionalnog Saveza Predrag Danilović, a prisutni su bili i Neša Ilić i Branko Lazić.

Upravo u čast kapitena Zvezde MOZZART obnavlja i svečano otvara 65. igralište i to u Ljuboviji.

Potom sledi akcija, “Novi dresovi za nove šampione” u kojoj doniramo sportsku opremu klubovima iz cele zemlje. KMF Borac iz Čačka dobio je dve Mozzartove garniture. Preko 70 klubova je dobilo našu opremu. Jedan od poslednjih je ŽOK “Zaječar”, ali i klubovi iz Republike Srpske iz Novog Grada, Sokoca i Laktaša.

Pomažemo humanitarne fondacije Podrži život, Budi human, subotičku „Kolevku“, srpske paraolimpijce, vaterpoliste, rukometaše, karatiste, košarkaše…

Kad smo kod košarke pomagali smo i pomažemo košarku u Srbiji i regionu, klubove iz Čačka Borac i Železničar. Bili smo naslovni sponzori KLS - a, članovi sponzorskog pula ABA lige.

Učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe”, Mozzart je porodilištima donirao prvo veliki broj inkubatora, a potom i aparate za proveru sluha kod naših najmlađih…

Dalje, naša kompanija je generalni sponzor sporta na BU.

Mozzart je donirao više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji otišlo je čak 400 televizora…

Jedna od velikih donacija otišla je za sport u Vojci Srbije, fantastičnih 100.000 evra.

Kompanija je podržala i najveći festival pisaca za decu u Srbiji “Vitezovo proleće”, a nagrada za kompaniju je stigla u vidu Zlatne povelje.

Kraja, dakle, nema, a iznenađenja će biti još. Idemo dalje, jer to je deo života svih nas i kompanije.

Inače, na listi dobitnika Humanitarnog tiketa u podne vodi novinar i pisac Vanja Bulić sa iznosom od 351.025 dinara koje je Mozzart po Vanjinoj želji donirao Zavodu za vaspitanje dece i omladine Beograd. Glumac Branislav Trifunović je postao 117. dobitnik u Humanitarnom tiketu u podne sa fantastičnih 326.300 dinara koje je namenio fondaciji Podrži život.

Sledi poznati muzičar Momčilo Bajagić Bajaga sa dobitkom od 184.426 dinara, a koji je Bajaga usmerio, a MOZZART donirao, Topčiderskoj crkvi Svetih apostola Petra i Pavla-tačnije narodnoj kuhinji. Četvrtu poziciju drži košarkaš Uroš Tripković po kome je i jedan obnovljeni teren, u MOZZARTOVOJ akciji “100 terena za jednu igru”, dobio ime. Uroš je istipovao fenomenalnih 170.067 dinara.

I da Vas podsetimo na plemenite kladioce koji su ostvarili dobitke od 100.000 i više dinara. To su: Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Dragana Cvijić, Boris Režak i Duško Pijetlović. Dakle, dvadesetjedan član kluba 100.000.

Bitna informacija za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg poznatog gosta Bore Đorđevića, dobitak će biti doniran i za Dom za lica sa invaliditetom Višegrad u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 17:30 6501 LE K AEK Larnaca - Trencin ds 1X 1,11
Čet 18:30 6508 LE K RB Leipzig - Zorya ki 1 1,18
Čet 19:00 6514 LE K Cluj - Dudelange ug 2+ 1,23
Čet 19:00 6511 LE K Ludogorets - Torpedo Kutaisi ug 2+ 1,30
Čet 19:00 6513 LE K Qarabag - Sheriff Tiraspol ds 1X 1,08
Čet 20:45 6503 LE K Bordeaux - Gent ds 1X 1,19
Čet 21:00 6519 LE K Celtic - Suduva ki 1 1,12
Čet 21:45 6520 LE K Sevilla - Sigma O. ki 1 1,12
Ukupna kvota3,38

Đurđe Mečanin i Miloš Milić
djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Bora Đorđevićhumanitarni tiket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara