Hrvati se setili Degeneka - Potresna priča Zvezdinog heroja sada odjekuje regionom!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.08.2018.
10:56
Izvor: Sportske.net, index.hr

Momak koji je uradio ogroman posao tokom sinoćne utakmice u Salcburgu dobio je posebno mesto na stranicama hrvatskih portala.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije plasirao se u Ligu šampiona zahvaljujući remiju sa Red Bul Salcburgom u gostima (2:2) i to je vest koja je prethodne večeri obišla region.

Posebnu pažnju uspehu koji je ostvarila Crvena zvezda posvetili su mediji u Hrvatskoj, a Miloš Degenek im je bio inspiracija za tekstove u kojima je otkriveno kroz kakvo trnje je štoper crveno-belih gazio na putu do uspeha.

Reprezentativac Australije rođen je u Kninu, a sa godinu i po dana prebegao je u Srbiju tokom akcije "Oluja" koju komšije slave kao dan oslobođenja.

"Na traktoru smo se majka, otac, brat i ja devet dana probijali od Knina do Srbije", otkrio je nedavno u tekstu za "Player's Voice" Zvezdin štoper.

Sinoć je Miloš Degenek upisao dve asistencije u najvažnijem remiju u novijoj istoriji Crvene zvezde. Reklo bi se da mu je El Fardu Ben "ukrao" drugi gol ali to ne menja činjenicu da je bivši član Jokohama Marinerosa izrastao u junaka.

Delije
Foto: Beta/Branislav Božić/Ev

Tim povodom portal "index.hr" posvetio je momku rođenom u Kninu tekst koji podseća na sve užase koje je Miloševa porodica preživela 1995. godine zajedno sa mnogim drugim srpskim življem sa prostora Hrvatske.

Samo četiri godine nakon što su izbegli iz Hrvatske Miloš i njegova porodica odlučuju se za odlazak u Australiju, a okidač je bilo NATO bombardovanje Srbije i Crne Gore.

Posle svega što mu se dogodilo Miloš Degenek je uspeo da izraste u fudbalera koji je dogurao do državnog tima Australije, a kao velika nagrada stigao je plasman u Ligu šampiona sa Crvenom zvezdom čiji je navijač od malih nogu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Thursday, 30.08.2018
11:33

Veliki si Milose

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 30.08.2018
11:24

Kad ce hrvati javno da se izvine za svoja nedela.

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Thursday, 30.08.2018
10:58

Nije (samo) bombardovanje nego (i) agresija.

avatar
Čeki
Thursday, 30.08.2018
13:20

Ne trebaju ti ovo "samo" i "i" jer je u pitanju klasicna agresija, ali ne moze da se odgovara za to dok se ne odredi pojam tog medjunarodnog krivicnog dela i njegovi elementi. A, to se, nazalost, uspesno koci godinama, a svi znamo ko to radi i zbog cega.

avatar
Čeki
Thursday, 30.08.2018
15:15

Ok. Sad si uspeo barem nekom.

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Thursday, 30.08.2018
14:31

Razmisljao sam o tome da li da ovako napisem, ali, ovako sam barem skrenuo paznju na svoj komentar, do sada to bas i nije izazivalo paznju.