Migranti i građani zajedno uredili školsko dvorište

Predstojeći početak nove školske godine u OŠ „Branko Radičević“, koja je u prethodnoj školskoj godini primila više od dvadeset petoro dece migranata, obeležen je volonterskom akcijom.

Opština Bujanovac okupila je svoje potencijale u dobrovoljnoj akciji uređenja prilaza školi i školskog dvorišta  sakupljanjem i odlaganjem otpada, uređenjem travnjaka i sportskog terena.

U volonterskoj akciji čišćenja i uređenja školskog dvorišta učestvovali su: predstavnici Kancelarije za mlade u Bujanovcu, lokalno stanovništvo sa predstavnicima lokalne samouprave, izbeglice i migranti iz Prihvatnog centra u Bujanovcu, osoblje OŠ „Branko Radičević“ i nekoliko međunarodnih agencija koje od samog početka pružaju podršku i migrantima i primajućim zajednicama u Srbiji.

Ovo je bila jako lepa zajednička akcija i rado sam se odazvao. Moja ćerka pohađa ovu školu, lepo je prihvaćena. Moja poruka bi bila da među nama nema razlika“, kaže Reza Seyedi (Iran), jedan od roditelja migranata koji je učestvovao u ovoj akciji.


Javno komunalno preduzeće „Komunalac“, koje je dobilo novo vozilo smećar i opremu za rukovanje otpadom kroz Podršku Evropske unije opštinama koje su primile migrante pružilo je veliku podršku u ovoj akciji kao i Komesarijat za izbeglice i migracije.

Pored toga, svesrdnu podršku pružili su i članovi Kancelarije za mlade iz Bujanovca, čiji predstavnik Gezim Murati ističe da im je bilo zadovoljstvo što su učestvovali i što mogu pružiti podršku kako izbeglicama i migrantima tako i školi koja prihvata svu decu. Želja im je, kako kaže, da pomognu i druge slične inicijative u budućnosti.

Događaj je finansiran sredstvima programa Podrške EU, a sprovodi ga UNDP u partnerstvu sa WHO, IOM i UNOPS i u saradnji sa nacionalnim i lokalnim partnerima.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare