Tri uzastopna zemljotresa u BiH, osetilo se i u Hrvatskoj

Tri zemljotresa uznemirila su jutros stanovnike Glamoča, ali i šireg područja BiH i Hrvatske, navode banjalučke "Nezavisne novine", a čitaoci hrvatskog portala Index.hr iz Dalmacije tvrde da su mislili da će se "sve srušiti".
Banjalučki list prenosi podatke objavljene na stranici Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), da je prvi zemljotres u 5:33 časova bio je jačine 4,6 stepena Rihterove skale, a epicentar mu je bio 19 km zapadno od Glamoča u BiH.
 
Drugi potres s epicentrom 22 km zapadno od Glamoča imao je jačinu od 3,1 stepeni Rihtera, desio se 12 minuta kasnije, a treći zemljotres od 3,3 Rihtera, s epicentrom 17 km zapadno od Glamoča, zatresao je ovo područje u 5:51 časova.
 
Hrvatski portal navodi da je hrvatska Seizmološka služba objavila da je potres zabeležen u četvrtak ujutro u Bosni i Hercegovini. Prenose da je potres s epicentrom na tridesetak kilometara istočno od Knina zabeležen u 5:33 časova, a magnituda potresa iznosila je 4,5 stepeni po Rihteru.
 
Kako javljaju čitaoci portala, potres se osetio u Splitu i Kaštelima.
 
Riječki "Novi list" preneo je da su pojedina mesta zbog zemljotresa ostala bez struje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet