Gak: Cilj Beograda nije čuvanje dece na par sati VIDEO

Problemi roditelja koji nisu uspeli da upišu decu u vrtić mogli bi da budu rešeni tako što će moći da koriste usluge dnevnog boravka.

Izvor: B92, Prva

Četvrtak, 30.08.2018.

08:29

Gak: Cilj Beograda nije čuvanje dece na par sati VIDEO
Ilustracija: Thinkstock

Država to pokreće kao pilot projekat koji je prvo uveden u Majdanpeku i Donjem Milanovcu. Beograd nema takav plan, jer je cilj gradskih vlasti da se omogući celodnevni predškolski boravak dece, kazao je za TV Prva gradski sekretar Slavko Gak.

Prema njegovim rečima, probelm razlike u broju dece koja bi trebalo da idu u vrtić i slobodnih mesta grad rešava na drugačiji način, saradnjom s privatnim vrtićima i adaptacijom pojedinih školskih prostora i za sada je ta politika donela dobre rezultate jer je Beograd ove godine rekordno smanjio broj neupisane dece.

"Čuvanje dece na sat, dva ili tri je projekat koji postoji na opštini Stari grad, gde je i najmanji broj dece i pratimo taj projekat i gledamo kako će se razvijati. Ali, naša politika je da decu uključimo u celodnevni predškolski boravak. Nije rešenje da roditeljima decu pričuvamo par sati. Cilj da bude celodnevni boravak", kazao je Gak.

Govoreći o broju pritužbi roditelja gradskom sekreterijatu zbog neupisivanja dece u predškolske ustanove u opštinama u kojima rade, a ne žive, GAK kaže da postoji jasan pravilnik o tome da li prioritet pri upis deteta u vrtić ima mesto stanovanja ili rada. Ali, kako kaže, broj tih pritužbi nije veliki i grad se trudi da ih što pre reši.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: