Milojević: Zvezda je mnogo propatila godinama unazad, vratili smo je tamo gde pripada

Novosti online

30. 08. 2018. u 00:27

Ovo je mnogo veliki uspeh, ne samo za Zvezdu, već za srpski fudbal i sigurno meni najveći uspeh u trenerskoj karijeri - istakao je strateg srpskog prvaka

Милојевић: Звезда је много пропатила годинама уназад, вратили смо је тамо где припада

Vladan Milojević foto: Twitter/@crvenazvezdafk

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević nasmejan je ušao na konferenciju za medije i, kako je rekao, kao da još uvek nije svestan uspeha koji su napravili. Šampion Srbije odigrao je 2:2 na gostovanju Salcburgu, u revanšu plej-ofa za Ligu šampiona, i plasirao se u grupnu fazu elitnog takmičenja uz beogradskih 0:0.

- Ovo je veliki uspeh! Radili smo sve vreme za to i verovali smo u uspeh! Bila je izuzetno teška utakmica. Imali smo protivnika koji je fantastičan i čestitam Salcburgu na partiji. Nikad ne odustaje od plana, mi smo se jako dobro pripremili, ali i neke stvari ipak nismo dobro uradili. Zato smo i primili gol pred kraj prvog poluvremena. To je, sa druge strane, možda i Božja volja, jer onda morate da reagujete. U svakom slučaju, Salcburg je fantastična ekipa i za taj jedan gol, da li smo ga postigli zasluženo ili ne, nije bitno. Bitno da je Zvezda posle toliko godina u Ligi šampiona. Ovaj uspeh zaslužuju svi apsolutno, od navijača do članova uprave kluba, preko mog stručnog štaba do mojih igrača. Pokazali su želju i koliko vole ovaj klub - ističe Milojević.

Trener Zvezde je otkrio i šta je rekao izabranicima na poluvremenu.

- Rekli smo na poluvremenu da u prvom delu nismo bili onakvi kakvi treba da budemo i dužnost nam je bila da to promenimo. Još jednom čestitam mojim momcima. Hvala im za ovako lepe trenutke, vratili su Zvezdu tamo gde pripada. Ovo je mnogo veliki uspeh, ne samo za Zvezdu, već za srpski fudbal i sigurno meni najveći uspeh u trenerskoj karijeri. Bio je ogroman ulog, na 90 minuta smo bili od Lige šampiona, a prošle godine je Salcburg izbacio i Lacio, i Borusiju Dortmund, i igrao u polufinalu Lige Evrope.


Nije hteo posebno da komentariše penal kojim je Salcburg poveo sa 2:0.

- Nisam video najbolje situaciju, bio sam okrenut, ali ne treba gledati na sve to. Imamo poverenje, Čakir je ipak jedan od najboljih sudija u Evropi i ne treba imati dilemu - dodao je Milojević.

Takođe, nije mogao a da ne istakne ulogu vernih navijača.

- Stvarno je malo reči da se opiše njihova podrška. Preneo sam mojim igračima da je u životu najgora stvar kada nekome probudite emocije, onda nema dalje. Mislim da smo to uradili, a probudili smo im i veru. Mislim da je ceo region sa nama, mnogo poruka sam dobio i iz Grčke, i sa Kipra, sa brojnih strana, koliko ljudi vole Crvenu zvezdu. Igrači su to zaslužili rezultatima, igrom, borbenošću. Navijači nama priređuju ono što ne može da se plati, već može samo da se doživi i zato su jedinstveni na planeti.


Milojević se osvrnuo i na trenutak iz 61. minuta, kada je u duelu Milan Pavkov ostao krvave glave, i kada je došlo do koškanja igrača oba tima. Sve to je bilo pre dva gola koji su klub iz Ljutice Bogdana odveli u evropsku elitu.

- Uvek postoji neki trenutak koji pokrene ekipu. Da li je ovaj put bio taj ili onaj kada smo dali gol... Nismo bili sve vreme ona Zvezda koju želim, bili smo, ne mogu da kažem uplašeni, već možda zbunjeni. Ali, pokazali su mi ovi momci protiv Arsenala, ili moskovskog CSKA, ili Kelna šta sve mogu, možda samim rekao i nešto čega se više ne sećam. Bili smo dužni da izađemo u drugom poluvremenu i budemo oni što jesmo, to je moralo da se dogodi. Ulazimo u sam krem evropskog fudbala, možda malo i nismo svesni uspeha... Beogradu, Zvezdi i Srbiji je potrebno da dođu veliki klubovi, to zaslužuje cela Srbija. Nadam se da će Liga šampiona biti spektakl. Spremićemo se, mnogo je Zvezda propatila godinama unazad i drago mi je da je baš ova generacija sa mojom malenkošću doprinela da povratimo dostojanstvo - završio je Milojević.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Dejan

30.08.2018. 00:57

"U zivotu mozda nemas drugo poluvreme, ali ga u fudbalu imas..." Miloje kao Boza Dunaster. Bravo Care!!!

Dragan Bgd

30.08.2018. 02:47

Bravo Miloje i svi u Zvezdi,medjutim,nesto moram da naglasim,zna on jako dobro kad kaze da je Zvezda mnogo propatila prethodnih godina.Ja tacno znam na sta misli,a vi ostali uspavani moji Zvezdasi,koji se sad nesto budite,probudite se dobro i ne dozvolimo vise da nam Zvezda pati.Nije ona patila sama od sebe,vec su je svesno olosi rusili,Dakle,nema vise sapavanja,jel vazi? Bravo Zvezdo.

rale j tomic

30.08.2018. 15:12

Moloje bi bio pored Zvezde pravo ime za SELEKTORA SRBIJE Jer to sto je on od ovih neafirmisanih igraca napravio tim to retko kome na ovom svetu bi poslo za rukom Svaka mu cast i na taktici i odabiru sastava i tehnici.