LŠ (plejof): Prijović naljutio Benfiku, PSV rutinski do Lige šampiona!

Autor: Aleksa Blaćanin
sreda 29.08.2018.
23:13
Izvor: Sportske.net

Poznati su svi učesnici grupne faze Lige šampiona.

EPA-EFE/MANUEL DE ALMEIDA
EPA-EFE/MANUEL DE ALMEIDA

Povezane vesti

Sigurno je meč između Salcburga i Crvene Zvezde bio u prvom planu, makar na ovim prostorima, ali pored te utakmice, odigrana su još dva meča.

Paok je izgubio na domećem terenu od Benfike sa 1:4 (1:3) , dok je Psv na svom terenu rutinski savladao Bate Borisov sa 3:0(2:0).

Grčki klub je pre osam dana imao relativno dobar rezultat u Lisabonu, uspeli su da postignu gol u gostima i da se vrate neporaženi, ali i nakon toga, pa čak i nakon gola Prijovića za 1:0 u 13. minutu, Grci nisu uspeli da zadrže tu prednost i da se zajedno sa Aekom plasiraju u elitno takmičenje. Gol Prijovića možete pogledati OVDE.

Kao što smo već rekli prvi gol na meču postigao je srpski napadač, za ogromnu radost domaćih navijača, ali ta radost je trajala prekratno. Žardel je u 20. minutu matirao golmana Paoka, a gol je postignut nakon kornera koji je izveo Pici. Šest minuta kasnije, golman Paoka pravi kardinalnu grešku i ruši protivničkog igrača nakon čega sudija pokazuje na belu tačku. Precizan sa 11 metara je bio Salvio, a to nije kraj Paokovim mukama u prvom poluvremenu, jer je u 39. minutu Pici postigao novi gol za Benfiku, nakon što je fantastično asistirao kod prvog, sada se upisao i u strelce. Drugo poluvreme je Paok krenuo na sve ili ništa, a vrlo brzo su kažnjeni tako što je Salvio postigao novi gol, ponovo sa bele tačke, za konačnih 4:1. Do kraja meča fudbaleri Paok-a su uspeli da dobiju i crveni karton, zaradio ga je desni bek Matos.

Psv je bio znatno bolji u prvom meču, ali su pobedili samo sa jednim golom razlike. Igrači Batea su znali da moraju da postignu dva gola, pa su krenuli ofanzivno. Igrači Psv-a su to iskoristili i rutinski slavili sa 3:0 (2:0). Strelci u prvom poluvremenu su bili Bergvajn i Luk De Jong, dok je u drugom poluvremenu u 62. minutu tačku stavio Irving Lozano, pa će tako Holandija imati čak dva predstavnika u grupnoj fazi Lige šampiona, pored Psv-a to su uspeli i fudbaleri Ajaksa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke