OCENE – ZVEZDA: Knindže i Big Ben za sva vremena! Krstičićev gen vođe sve okrenuo

Vreme čitanja: 4min | čet. 30.08.18. | 08:01

Milojević je napravio nepobediv tim

MILAN BORJAN 9 – Kada si rođen u Kninu, predodređen si da budeš Zvezdin junak. Pardon, junačina. Nije on hobotnica, on je spajderman na golu srpskog šampiona. Bez obzira na loše istrčavanje, koje je pokrio Savić, zaslužio je epove o svom bitisanju i stažu na Marakani. S kakvom je samo sigurnošću zaustavljao udarce sa distance. Sišao je sa neke druge plate i bravurama u finišu uveo Crvenu zvezdu u Ligu Evrope, a sada u Ligu šampiona. Neutralisao i Dakine šanse. Nedostajalo je samo da sakrije loptu prvotimcima Red Bula, mada je onako znalački ukrao mnogo vremena. Golman iz nasjlavnijih dana Serija A. Dobio je velike ovacije.

FILIP STOJKOVIĆ 6,5 – Bez podrške Simića ograničen na defanzivu. Kada god je kretao napred, nije bilo dobro po Zvezdinu odbranu. Uvek neko između njih dvojice, lutao je dobrih 50 minuta, stalno bio na ničijoj zemlji. Kada se tim uspravio, uspravio se i on. Ponovo je do izražaja došao neki njegov nevidljiv kvalitet. Hteo je da se nadigrava i u trenucima vezanih ruku crveno-belih. Osetio je da je Salcburg ranjiv.

Izabrane vesti

VUJADIN SAVIĆ 6,5 – Kako je počeo utakmicu, ima onih koji su pomislili da će ovo biti veče njegove karijere, a ne ono u Londonu. Čistio je kao Maskerano, dobijao sve duele. Apsolutno je dominirao i vladao situacijom. Posle je iskusio od kakvih je sve čuda fudbal napravljen. Zaboravio Dabura, skrivio jedanesterac… Oreol tragičara dugo mu je visio na leđima. Ali uspravio se kada je bilo kritično. Zbog toga zaslužuje čestitike.

MILOŠ DEGENEK 8,5 – Kakva partija, kakav stav, kakav karakter kninskog ratnika. Crvena zvezda je na dobrom putu da dobije velikog štopera. Kada su glave igrača crveno-belih bile oborene dole, reprezentativac Australije je počeo da oduzima lopte na najčistiji način i skače kao Kengur. On je bio zvezdina dobra vila, ponašao se u tim trenucima kao da je rođen sa istetoviranim grbom srpskog šampiona. Svi moraju da mu čestitaju i naklone se: Miloše, veliki si.

MILAN RODIĆ 7 – U skladu sa očekivanjima. Ništa nije curilo po njegovoj strani. Bilo je tu nerezonskih poteza, istrčavanja ka loptama koje nisu bile dostižne. Ali jedan od onih koji zna da se kontroliše. Oseća igru i snagu rivala. Sa igračima takvog profila Vladan Milojević je napravio nepobediv tim.

BRANKO JOVIČIĆ 6,5 – Patnja, patnja, patnja. Tako se na terenu  osećao Zvvezdin zadnji vezni. Bio je okružen afričkim alama. Nije mogao da pokrije mnogo rupa u Zvezdinom timu. Međutim, kao i većina Milojevićevih momaka, odbio je da umre. Samo je štancovao kilometre i potom suzio prostor. Neko na koga uvek možete da se oslonite.

NENAD KRSTIČIĆ 8,5 – Vratite film i setite se naše konstatacije: Crvena zvezda ne sme da proda ovog momka. Igrač za top nivo. Kada se Zvezda držala zubima za vazduh i nije mogla da veže više od tri pasa, sjajni vezista je preuzimao odgovornost. Rođeni lider, sposoban da celoj ekipi daruje potreban tempo. Preokrenuo je utakmicu kada je Pongračića uhvatio za grlicu. Sa lakoćom prevazilazi i najteže situacije.

VELJKO SIMIĆ do 37. minuta 5   - Nije on bio promašaj, nego promašaj na kub Vladana Milojevića. Izguljen u prostoru i vremenu. Bolje da nije učestvovao u utakmici, jer je svaki njegov dodir bio besmislen. Ubijen u pojam sopstvenom dekoncentracijom i visokim presingom Andresa Ulmera. Zaboraviće ovo veče, jer je Vladan Milojević posle 36. minuta morao da ga vadi iz igre.

EL FARDU BEN 8,5 – Najviše pretrčao u ekipi Crvene zvezde. Međutim, svi će pamtiti da se dva puta našao na pravom mestu i do delirijuma doveo stadion u Salcburgu. Neko ko savršeno oseća prostor, momak koji predstavlja bingo Vladana Milojevića. Junak kvalifikacija. Dobro, bilo je i večeras izgubljenih lopti. Međutim, njegov učinak je opipljiv.

NEMANJA RADONJIĆ 6 – Apsolutno uštopovan od strane Lajnera. Trener Salcburga Marko Roze je bazirao defanzivnu taktiku na njemu. Desni bek domaćina je uvek imao pomoć Samasekua kada je novi član Marselja bio licem okrenut ka golu. Okuražio se tek u finišu.

NEMANJA MILIĆ do 48. minuta 5,5 – Trebalo je da obavlja rudarski deo posla i umori Ramalja i Pongračića. Tačno je da je bio odsečan, ali pružio je ispodprosečnu partiju. Loše je selektovao pasove i grešio kada nije imao na leđima „buljuk“ rivala iz Red Bula.. Žrtva Zvezdinog letnjeg lutnjanja na pijaci i nedolaska klasnog napadača.

IZMENE

DUŠAN JOVANČIĆ od 37. minuta 7 - Uneo potreban mir u Zvezdin vezni red. Biće on zlatni adut Vladana Milojevića. Čim je ušao na teren Zvezda je za nijansu delovala bolje.

MILAN PAVKOV od 47. minuta 7,5 - Niko više nema pravo da tera šalu i potcenjivački govori o kvalitetima ovog momka. Razneo je do tada savršen sistem Marka Rozea. Dao je i krv za zlata vredan remi. Nadskočio Pongrančića i toliko ga istraumirao da je hrvatski internacionalac postao igrač više Crvene zvezde. Pravi „target men“.

MARKO GOBELJIĆ od 82. minuta – Premalo vremena za konkretan utisak.

TRENER VLADAN MILOJEVIĆ 9 – Nema više nikakve dileme. Crvena zvezda je dobila najboljeg trenera u postbarijevskoj istoriji. Dobro, pričalo bi se o njegovim odlukama da je Zvezda nastavila da tumara tamnim vilajetima teškog poraza. Međutim, ovo Crvenu zvezdu koju smo večeras videli, to je u esenciji Vladan Milojević. To je stav, to je karakter, to su mišići velikog kluba i nepobedivog tima. To je suštinski nemački karakter. Jer mogu u kvalifikacijama drugi da igraju bolje i lepršavija, ali dalje prolazi Crvena zvezda.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara