Miroslav Ivanović o odluci da Oliverovo ime nosi ulica u Bošnjačkoj mahali

KOSOVSKA MITROVICA

 

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica, na predlog odborničke grupe Srpska lista,usvojena je odluka da ulica Nemanjina u Bošnjačkoj mahali nosi ime ubijenog lidera Gradjanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića.

Pre nekoliko meseci je ta ista odbornička grupa Srpske liste odbacila inicijativu podržanu sa 1.700 potpisa da ulica u kojoj je ubijen ponese ime Olivera Ivanovića.

Oliverov brat Miroslav Ivanović je na svom fejsbuk profilu ovim povodom objavio sledeći komentar

“Kako je poštovan dok je bio živ tako se ophode i danas kada je likvidiran i fizički uklonjen iz sfere političkog uticaja i delovanja. Ostalo je ime ali na njihovu žalost jako ime i ono dalje smeta. Odbijena je inicijativa tolikog broja građana da se Oliverovim imenom nazove ulica Sutjeska, ulica u kojoj je ubijen gde se i danas, za divno čudo još uvek, nalazi i spomen ploča. Nedugo eto nove inicijative sada već prihvatljive ali da se njegovim imenom nazove ulica Nemanjina u Bošnjačkoj mahali. Pa prosudite sami o dobrim namerama predlagača. Odluka je doneta i sigurno će služiti nekome na čast. Porodici Oliverovoj neće!”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare