Mirkovićev tim za revanš sa Bešiktašem
Mirkovićev tim za revanš sa Bešiktašem

PARTIZAN - TIM ZA BEŠIKTAŠ: Ivanoviću prvi put glavna uloga, Zakarić desno, crnogorski osigurač na sredini

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.08.18. | 08:02

Dve promene u odnosu na sastav iz Beograda

(Od izveštača iz Istanbula)

Prošle jeseni niko bolje od njega fudbal nije igrao u Superligi. Tako su rekle njegove kolege proglasivši ga za najboljeg pojedinca prvog dela prvenstva. Proletos je imao nekoliko partija kojima je nagovestio velike mogućnosti. A u četvrtak veče (20.00, TV Arenasport 1, RTS 1) dobiće priliku Đorđe Ivanović da se trajno useli u srca Grobara.

Izabrane vesti

Promovisao je Zoran Mirković nekadašnjeg kapitena Spartaka u startera utakmice koja bi, po mnogo čemu, mogla da oblikuje Partizanovu sezonu, jer će ako se eliminiše Bešiktaš (prvi meč 1:1) dobiti impuls uspešne već na početku. Još ako Ivanović bude čovek odluke...

Šansa da igra ukazala mu se posle povrede Marka Jankovića prosle sedmice, činjenica da je počeo superligaški meč u Šapcu jasno je pokazala ideju stručnog štaba, a kako je dosad imao uglavnom sporednu, evo prilike Ivanoviću da premijerno u glavnoj ulozi oduševi crno-beli auditorijum.

Ivanovićev zadatak biće da dejstvuje po levoj strani manevra u formaciji 4-2-3-1, jer će suprotno od njega igrati Goran Zakarić, kome se ta pozicija otvorila bas povredom Jankovića. Novajliju iz Željezničara dosad smo mahom gledali na levoj strani, međutim, prekomanda desno možda donese benefit crno-belima, pošto se od Zakarića očekuje da udarcima sa distance namuči prinudno rešenje među stativama domaćina...

Leđa trilingu ofanzivaca - koji će činiti još Danilo Pantić, čuvaće Saša Zdjelar i poslednji novajlija Aleksandar Šćekić. Reprezentativac Crne Gore odmeniće suspendovanog kolegu iz državnog tima, Nebojšu Kosovića i zajedno sa Zdjelarom imati zadatak da, kao osigurač, amortizuje atake domaćina.

Promocije Ivanovića i Šćekića su jedine dve rokade u odnosu na startere iz Humske. Ostatak tima je isti, iskristalisao se pod komandom Zorana Mirkovića, što znači da će na "Vodafon parku" plasman u Ligu Evrope napasti: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. R. Miletić - Zdjelar, Šćekić - Zakarić, Pantić, Ivanović - Rikardo.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara