Lavrov: Nedopustivo da teroristi drže civile kao taoce

Teroristi u Idlibu nastoje da civilne taoce koriste kao živi štit, što je nedopustivo, kaže ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Sergej Lavrov je o situaciji u Idlibu govorio nakon sastanka sa šefom saudijske diplomatije Abdelom el Džubeirom, prenosi Tas.

Ruska agencija prenosi i da je Lavrov rekao da je "primarni fokus sastanka ministara spoljnih poslova i odbrane Rusije i Turske u Moskvi uz učešće specijalnih službi bio posvećen Idlibu".

"Iz razumljivih razloga, Idlib je poslednje veliko uporište terorista koji nastoje da se kockaju oko statusa deeskalacione zone i drže civile kao ljudski štit, čime oružane formacije spremne na pregovore sa sirijskom vladom bacaju na kolena. Tako da, iz svih uglova gledano, ovaj gnojni čir mora da bude uklonjen", poručio je Lavrov.

Rojters je preneo da je Lavrov prethodno izjavio da Rusija ostaje u kontaktu sa SAD u vezi sa situacijom u sirijskoj pokrajini Idlib koju drže pobunjenici.

Agencija Ria novosti objavila je da su ruske vlasti ranije danas saopštile da o situaciji u Idlibu, kao i u sirijskoj pokrajini Afrin, razgovaraju s Iranom i Turskom, kao i sirijskom vladom i opozicijom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво