RK Topličanin: Novi dresovi za nove uspehe

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.08.18. | 16:52

U okviru akcije „Novi dresovi za nove šampione“ rukometašima iz Prokuplja donirali smo dve garniture dresova

Rukometni klub iz grada na reci Toplici koji postoji više od šest decenija, počeo je pripreme za novu sezonu u Super B ligi Srbije. Igrači će se za poziciju na vrhu tabele boriti u u pojačanom sastavu i novim dresovima koje im je donirala kompanija Mozzart.

Pored dugogodišnjeg takmičenja u Super B ligi, ovaj kolektiv značajnu pažnju posvećuje i radu sa mladim kategorijama kroz školu rukometa u tri mlađe selekcije, svesni koliko je podmladak značajan za opstanak svakog kluba. Prema rečima predsednika RK Topličanin Ljubinka Đorđevića, rezultati koje je klub postigao u svim selekcijama i uspešni igrači koji su iz njega potekli, pokazuju koliko se do sada vredno radilo.
Prokuplje voli rukomet i to nam dokazuju pune tribine na svakoj utakmici kada smo domaćin. Decembra prošle godine smo svečano obeležili jubelej, 60 godina od osnivanja kluba, kada smo se usudili da sebi postavimo visoku lestvicu, a to je plasman u Super ligu Srbije. Ovo je najelitnije takmičenje u našoj zemlji, a ja čvrstvo verujem da imamo kvalitet za ovakav uspeh. U novim dresovima imaćemo dodatni podsterk, i ko zna, možda nam nova oprema koju nam je donirala komanija Mozzart bude talična”, sa osmehom konstatuje Đorđević.

Izabrane vesti

Za šest decenija RK Topličanin je iznedrio mnoge vrhunske rukometaše poput Aleksandara Đorđevića, Nikole Maleševića, Nenada Ivkovića, Milana Ivanovića, Milana Veljkovića, Milana VučkovićaLjubomira Janačijevića…. Tokom godina bilo je uspona i padova, ali ovi sportisti sa ponosom ističu da im nikada nije nestalo sportskog duha, entuzijazma i borbenosti. Zbog toga, RK Topličanin postoji i radi već šest decenija u kontinuitetu.

To je bio jedan od razloga da pomoć usmerimo ka ovom rukometnom klubu, budući da već godinama podržavamo lokalne timove koje uprkos teškim uslovima održava ljubav prema sportu.

Prema rečima direktora sektora korporativnih komunikacija Borjana Popovića, u sport od kojeg na neki način živimo, ulažemo od osnivanja.
Istrajni smo u nameri da kvalitetnim dresovima opremimo što više klubova širom zemlje. Iako ne možemo baš svima izaći u susret, zahtevi koji nam stižu svakog dana  iz cele Srbije potvrda su da činimo pravu stvar.  Akcija „Novi dresovi za nove šampione“ stigla je do mnogih sportista, od Bosilegrada do Subotice. Posebno zadovoljstvo za nas predstavlja kada nam jave da u novim Mozzartovim dresovima samo nižu pobede, nadamo se da će tako biti i sa RK Topličanin”, objasnio je Popović.

Društveno odgovorna akcija “Novi dresovi za nove šampione” pokrenuta je u u cilju promocije sporta u lokalnim zajednicama i osnaživanja malih klubova širom regiona.


tagovi

novi dresovi za nove šampione

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara