"Izmišljotine Mektića o Rusu, što eliti ide u korist..."

Režiser Emir Kusturica reagovao je na tvrdnje ministra BiH Dragana Mektića da je ruski pisac Zahar Prilepin uključen u aktivnosti razbijanja opozicije u RS

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.08.2018.

15:50

Screenshot

Kustirica konstatuje da ministar bezbednosti Dragan Mektić izmišlja i izgovara besmislice.

Prilepinu je nedavno zabranjen ulazak u BiH i dolazak u Banju Luku.

"Mektić kaže da su se Dodik i Prilepin, a eto izgleda i ja s njima, sreli u Andrićgradu. Nikada Dodik nije bio sa Prilepinom u Andrićgradu, i mislim da se nikada u životu nisu ni sreli, ali za Andrićgrad odgovorno tvrdim da nisu, rekao je Kusturica upitan da prokomentariše Mektićeve navode da je Prilepin dolazio u RS s ciljem razbijanja opozicije, te da je jedan od sastanaka bio i u Andrićgradu sa Dodikom, Kusturicom i još nekim licima", a prenosi Srna.

"Dakle, sve je kao u današnjem svetu - elita koja prosleđuje ono što eliti ide u korist, ali ne svojoj eliti, eliti svog naroda, već svetskoj eliti i naravno onda umesto istine ide laž", rekao je proslavljeni reditelj.

Kusturica je naglasio da je Prilepin jedan poseban čovek koji, pored toga što je napisao veliki roman "Obitelj" i vojnik literata.

"On je sebe stavio u službu vojske da bi bio rame uz rame sa Tolstojem, Turgenjevim koji su bili pukovnici ruske carske vojske. Kao takav on može biti laka hrana ovim lovcima što nisu u stanju da ulove jedan pravi realan prekršaj nego se tako ubacuju u te apstraktne sfere gđe je obaveštajni rad zapravo prethodnica bilo čemu što bi moglo eventualno da koristi ljudima. Dakle, zaustavljen je na granici neko ko se upisao u istoriju literature sa velikim romanom a onda, pošto se retroaktivno sve uspostavlja, laž ide na najviši stepen", rekao je Kusturica",a prenosi Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: