POSLE DVA MESECA: Očišćeno 650 tona smeća

J. D.

29. 08. 2018. u 15:28

Ekipe preduzeća "Eko Grocka" posle poplava naporno radile. Uklonjeni ostaci posle bujice, stare stvari...

ПОСЛЕ ДВА МЕСЕЦА: Очишћено 650 тона смећа

Smeće nabacano oko mesta za odlaganje Foto Eko Grocka

NEVREME, koje je početkom juna, ali i tokom jula i avgusta, pogodilo naselja na teritoriji opštine Grocka, uništilo je mnogobrojne puteve, mostove i poplavilo kuće. Nažalost, posle ovih vremenskih nepogoda pojedini delovi ove opštine i dalje su zatrpani optadom koje su bujice ostavile sa sobom. Zaposleni u preduzeću "Eko Grocka", koje je zaduženo za održavanje komunalnog reda na teritoriji ove lokalne samouprave, od 1. juna očistilo je oko 650 tona smeća. Otpad su uglavnom odnosili iz poplavljenih domaćinstava.

Ekipe ovog preduzeća su danonoćno radile, a pomak je primetan tek posle skoro dva meseca.

- Naši radnici su prvog dana juna iz poplavljenih dvorišta u Umčarima izbacili oko 85 tona smeća za samo jedan dan - objašnjavaju zaposleni u ovom preduzeću. - Upornim čišćenjem uspeli smo da uklonimo velike deponije koje su se mesecima taložile u poplavljenim naseljima. Susretali smo se sa brdima otpada, jer građani nisu birali mesta za odlaganje smeća. Uništene i stare stvari bacali su po praznim poljanama, ali i oko kontejnera i niša koje su namenjene bacanju otpadaka.

U saradnji sa nadležnima iz Opštine Grocka, ekipe ovog preduzeća i dalje po pozivu građana izlaze na teren i odvoze kabasto smeće. Ipak, oni apeluju na sve Gročane da smeće odlažu u ambalažu predviđenu za otpad, kao i da ne okreću kontejnere i ne bacaju van ograničenog prostora. Napominju i da uništeni nameštaj i stare stvari mogu samo da ostave ispred svojih dvorišta, kako bi ih ekipe odnele.

PUTEVI SANIRANI

VEĆINA čepova nastalih usled bujičnih nanosa na teritoriji opštine Grocka je pročišćena, posebno na mestima oko Dubočajskog potoka. Saobraćaj na ovom delu Smederevskog puta bio je u više navrata obustavljen zbog odrona koji su stvorile bujice. Ovde su nanosi bili debljine i preko jednog metra, a očišćena su i korita Begaljičkog potoka, reke Ralje i Gročice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije