Vesić: Stati na put divljoj gradnji

Tanjug

29. 08. 2018. u 14:03

Vreme je da se stane na put nelegalnoj gradnji, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić povodom formiranja Odeljenja za sprečavanje građenja bez građevinske dozvole pri Prvom osnovnom javnom tužilaštvu

Весић: Стати на пут дивљој градњи

Foto Tanjug

BEOGRAD - Vreme je da se stane na put nelegalnoj gradnji, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić povodom formiranja Odeljenja za sprečavanje građenja bez građevinske dozvole pri Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

"To je na tragu onog što je Grad pokrenuo da se zaustavi nelegalna gradnja, a deo tog procesa su i tužilaštva, gradske i opštinske inspekcije, kao i ministarstva građevine i pravde", rekao je Vesić novinarima tokom posete Domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj.

On je za sledeću nedelju najavio sastanak predstavnika Grada i Republičkog tužilštvom kako bi usaglasili napore.

"Vreme je da stanemo na put nelegalnoj gradnji i drago mi je što se Tužilaštvo hvata u koštac sa ovim krivičnim delom. Bespravna gradnja nije samo bezbedonosni problem. Ti objekti ne prolaze kontrolu sekretarijata za urbanizam, a tokom njihove izgradnje ne plaćaju se obaveze državi i tako se šteti opštinski, gradski i republički budžet, naglasio je Vesić.

PROČITAJTE JOŠ - Vesić: Krećemo u borbu protiv nelegalne gradnje u Beogradu

Kako je rekao, problem nelegalne gradnje može da se reši isključivo zjedničkom akcijom svih državnih subjekata, a ne pojedinačnim aktivnostima Grada ili Tužilaštva.

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu formirano je Odeljenje za sprečavanje gradnje bez građevinske dozvole specijalizovano za postupanje po krivičnim prijavama za bespravnu gradnju u cilju prevencije izvršenja tog krivičnog dela i smanjenja broja počinilaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Београд

19.09.2018. 07:46

Па ајде Весичу уради нешто, немој само празне приче. Ено ти у Београду, у Венизелисовој улици, човек има дозволу за зграду од 5 спратова а он зида 9 спратова. Ајде сад, сруши му 4 спрата ?