Sevaće na sve strane: Lučesku najavljuje pobedu, Vitoriju brinu povrede i negativan skor u gostima

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.08.18. | 15:00

Biće uzbudljivo u Solunu

Trenutak istine za PAOK i Benfiku. U Lisabonu je bilo gusto, ali su viđena dva pogotka. U Solunu ne treba očekivati ništa manje. Naprotiv. Nije nemoguće da utakmica bude otvorena. Oba tima imaju dovoljno jake napade, a opet nedovoljno uigrane odbrane da mogu da daju i prime po gol. Uostalom, pogledajte i rezultate oba kluba u poslednje vreme.

Grčki klub je u prvoj utakmici bio u podređenom položaju, ali je uspeo nekako da dođe do izjednačenja. Za vikend su minimalcem bili bolji od Asterasa u prvom kolu nove sezone grčke Superlige, a Razvan Lučesku napravio je nekoliko u odnosu na okršaj sa Benfikom, što je i bilo logično i očekivano. Ekipa iz Soluna nije značajnije menjala roster, odolela je atacima zainteresovanih klubova za najboljeg strelca lige Aleksandra Prijovića, ostao je i drugi najbolji strelac tima Dimitris Pelkas, a kada se tome dodaju i potpisi ofanzivca Lea Žabe, te Čube Akpoma iz Arsenala, jasno je da će manje aktivni ili čak oslabljeni tokom leta AEK i Olimpijakos imati težak posao protiv silno motivisanih crno-belih.
"Ići ćemo na pobedu, nema nikakve dileme. Razmišljamo samo o Ligi šampiona, jer imamo povoljan rezultat i držimo konce u svojim rukama. Biće ovo teška utakmica, ali verujem da je naš protivnik pod većim pritiskom. Da se razumemo, nećemo gledati čist prolaz, nego i pobedu. Verujem u ove momke i puni entuzijazma ulazimo u ovaj meč", rekao je rumunski stručnjak koji nema probleme sa izostancima uoči revanša.

Izabrane vesti

Benfika ima težak zadatak pred sobom. Iako je reč o "stalnom" učesniku Lige šampiona, Orlovi se nikako ne snalaze na gostovanjima u Ligi šampiona gde na osam poslednjih mečeva imaju samo jednu pobedu. Portugalski klub je slavio na dva prethodna gostovanja PAOK-u, ali s obzirom da su poslednji put igrali u sezoni 2013/2014 jasno je da statistika u ovom slučaju ne može da posluži kao validan reper. Rui Vitorija će imati problema sa izostancima jer neće biti Žonasa, Nikolasa Kastilja, Sebastijana Korčije, Filipa Krovinovića i Tajrona Ebuehija, od čega je poslednji dvojac već duže vreme odsutan. Salvio će verovatno biti spreman za meč.  
"Stvorili smo mnogo prilika u prvom meču, ali nismo uspeli da ih materijalizujemo, nismo imali sreće, nije lopta htela u gol. Pristup sigurno nećemo menjati. Imamo kvalitet i to ćemo pokazati. Očekujem efikasnu utakmicu", rekao je trener Benfike.

LIGA ŠAMPIONA, PLEJ-OF (REVANŠ MEČEVI)

Utorak
AEK - Videoton 1:1 (0:0) /prvi meč 2:1/
/Mantalos 48 - Nego 57/

Dinamo Kijev - Ajaks 0:0 /prvi meč 1:3/

Dinamo Zagreb - Jang Bojs 1:2 (1:0) /prvi meč 1:1/
/Hajrović 7 - Oro 64pen, 66/

Sreda
21.00: (3,00) PAOK (3,20) Benfika (2,45)    /prvi meč 1:1/
21.00: (1,38) PSV (4,70) BATE Borisov (8,50)    /prvi meč 3:2/
21.00: (1,50) Salcburg (4,00) Crvena zvezda (7,50)    /prvi meč 0:0/

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara