"Biću najsrećnija kad dobijemo građevinsku dozvolu"

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je danas usvojeno 16 zaključaka koji su od interesa za razvoj Srbije i RS i za poboljšanje odnosa.

Region

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 29.08.2018.

15:30

Foto: Tanjug/Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima

Govoreći o intenziviranju saradnje, Cvijanović je na konferenciji za novinare posle sednice dve vlade u Trebinju rekla da je na sednici razgovarano o upošljavanju namenske industrije u RS, a to je oblast u kojoj je, kaže, bilo stagnacije.

"Naš zajednički komitet za energetiku sastavljen od predsednika Vučića i Dodika omogućio je uslove za izgradnju dve hidroelektrane ukupne snage 90 megavata, a vrednost investicije je 200 miliona evra", rekla je Cvijanović novinarima.

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je da je zajednička izgradnja dve hidroelektrane na Drini apsolutno jedan od najznačajnijih zajedničkih projekata, nazvavši je istorijskom.

“Sve energetske investicije značajno utiču na ekonomski rast Republike Srpske i Srbije i svakako će značiti puno za našu energetsku stabilnost i da će neki dobar politički signal koliko blisko možemo zajedno da radimo, kao i impuls celom regionu”, navele ja Brnabić.

Izrazila je nadu da će to biti jedan dobar signal i da će uslediti saradnja sa Hrvatskom i Crnom Gorom, gde ćemo imati još veće energetske objekte.

“Biću najsrećnija kad dobijemo građevisnku dozvolu i počnemo da gradimo”, rekla je Srpska premijerka.

Cvijanović je navela da se priprema dokumantacija za različite infrastrukturne projekte i saobraćajno povezivanje i u tom smislu pomenula autoput Banjaluka-Doboj, ali i strateško povezivanje od Istočnog Sarajeva do Vardišta.

Ona je zahvalila Srbiji na sve što je uložila, navodeći da je ostavilla trag u mnogim opštinama budući da je realizovan veliki broj infrastrukturnih projekata.

"RS želi da se priključi naporima Srbije u izgradnji gasovoda. Za sve buduće što se bude radilo na tom planu, RS želi da bude sastavni deo projekta", rekla je Cvijanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: