Većina Evropljana za ukidanje pomeranja kazaljki

Više od 80 odsto Evropljana koji su učestvovali u internet anketi želi da ukine pomeranje kazaljki satova na proleće i jesen, objavio je nemački list Westfalenpost.
Većina Evropljana za ukidanje pomeranja kazaljki
Foto: Pixabay
Anketa, koju je finansirala Evropska komisija, trajala je od juna do sredine avgusta i na nju je odgovorilo 4,6 miliona ljudi.
 
Od onih koji su priželjkivali ukidanje pomeranje sata, većina želi da se zadrži letnje računanje vremena.
 
Portparol Komisije rekao je kako će njegove kolege analizirati anketu i kasnije se obratiti javnosti.
 
Ranije su iz Komisije najavili da će, nakon što se anketa završi, rezultate imati u roku od "nekoliko nedelja".
 
Iako glasanje nije obavezujuće, anketa će biti temelj za odlučivanje da li se menjati postojeći zakon. U tom slučaju, bilo kakvu promenu moraće da odobri Evropski parlament i zemlje članice Unije.
 
Podsetimo, Vlada Srbije juče je usvojila Predlog zakona o računanju vremena, zbog potrebe da Srbija donese svoj zakon koji će regulisati tu oblast i definisati računanje vremena.
  • Casovnicar

    29.08.2018 14:12
    Srbi u soku!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet