Najnovije vesti
Vesti Beograd
AGONIJA NA GRADILIŠTU Nakon više od četiri sata izvučeni delovi tela preminulog radnika

AGONIJA NA GRADILIŠTU Nakon više od četiri sata izvučeni delovi tela preminulog radnika

Više od četiri sata nakon što je radnik N. T. (56) poginuo na gradilištu u Ulici kneza Miloša kada se jedan od potpornih zidova obrušio na njega, telo preminulog muškarca konačno je izvučeno iz ruševina.

srusen zid foto jelena zigic0173 Foto: J. Žigić / RAS Srbija
srusen zid foto jelena zigic0173

Do tragedije je došlo jutros nešto posle 8.30 sati, kada je nesrećni čovek pokušao da rukama zaustavi zid od padanja.

Foto: J. Žigić / RAS Srbija

Na gradilištu se u tom trenutku našao samo njegov mlađi brat (53), takođe radnik na pomenutoj parceli.

Foto: J. Žigić / RAS Srbija

Ekipe policije, Hitne pomoći i vatrogasne službe ubrzo su se našle na terenu, ali radniku nije bilo spasa. Tek oko 12.30 nadležni su uspeli da dođu do ostataka smrskanog tela stradalog radnika.

Foto: J. Žigić / RAS Srbija

Kako javlja "Blicov" reporter, prizor je bio više nego potresan, jer je od tela malo šta ostalo, pa su ostaci prikupljani iz više puta i odneti na odeljenje sudske medicine.

Za sve to vreme, njegov rođeni brat sedeo je u kontejneru na početku gradilišnog prostora, pognute glave, vidno šokiran i nem. Po završetku celog događaja prisutni su mu uputili saučešće i po koji zagrljaj podrške, nakon čega je muškarac bez reči napustio gradilište.

Foto: J. Žigić / RAS Srbija

Na mestu nesreće našao se i rođak nastradalog radnika, njegov brat od strica.

Foto: J. Žigić / RAS Srbija

- On je bio diplomirani ekonomista, majka mu je bila prosvetni radnik, a otac advokat, ali su se braća nakon što im je propao porodični biznis u rodnom mestu preselila u Beograd - kazao je on kratko za "Blic".

Foto: J. Žigić / RAS Srbija

Povodom ovog slučaja, iz kompanija KMR Yossi Avrahami i Almogim Holdings uputili su obaveštenje u kojem se navodi:

"Izražavamo najdublje žaljenje zbog nesrećnog događaja koji se dogodio jutros i izjavljujemo najiskrenije saučešće porodici našeg stradalog radnika. Zajedno sa nadležnim organima radimo na utvrđivanju okolnosti koje su dovele do ove nesreće i zbog toga u ovom trenutku ne možemo da vam damo više preciznijih informacija. Bićemo na raspolaganju porodici za sve ono što im je u ovom trenutku neophodno, a javnost ćemo obavestiti o detaljima čim nadležni organi utvrde tačne činjenice".

Foto: J. Žigić / RAS Srbija

Gradilište su danas obišli zamenik gradonačelnika Goran Vesić, sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Podunavac i načelnik Uprave za vanredne situacije Rade Milošević.

- Žao mi je što se ovo desilo, ali takve se stvari, nažalost, dešavaju, a na nama je samo da poštujemo sva pravila - rekao je Vesić i dodao da kada se ovakve situacije događaju na gradilištima gde su ispoštovane sve procedure, može se samo zamisliti šta može da se desi kada procedure nisu ispoštovane.