Vulin: Svako ulaganje u vojsku je ulaganje u kvalitet života

Vojska Srbije će više novca ulagati u kvalitet centara za obuku, kao i u kvalitet same obuke, jer je samo obučena vojska - uspešna vojska, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Obilazeći kadete Vojne akademije, koji se obučavaju za upravljanje motornim vozilima na autodromu "Beranovac" kod Kraljeva, Aleksandar Vulin je najavio i da će vojnicima, koji dobrovoljno služe vojni rok, vojska omogućiti da steknu veštine koje će im i kao civilima biti korisne.

"Kao što je nekada bilo, Vojska je prilika ne samo da ovladate vojnim veštinima koje su potrebne vojsci, već da ovladate veštinama koje će vama biti potrebne kasnije u civilstvu i od koje ćete moći možda i da živite. Sve je to deo vojske i svako ulaganje zapravo u vojsku, jeste ulaganje u kvalitet života svakog našeg građanina", rekao je Vulin.

Kako je istakao komandant Bataljona za obuku saobraćajne službe Centra za obuku logistike u Kraljevu poptpukovnik Goran Dobrić, na autodromu "Beranovac" vrši se obuka vozača za sve kategorije vozila.

"U toku je obuka na motornim vozilima B i C1 kategorije sa kadetima 140. klase Vojne akademije. Kako možemo videti, ovaj pologon sadrži sve elemente sa kojima sutra, kao vozači možemo da se susretnemo u saobraćaju. Ono što je važno naglasiti i što je prednost ovog poligona je to što postoje i određene saobraćanice, sa kojima se kadeti i ostali kandidati na obuci, u sklopu praktične obuke na ovom poligonu se susreću, pa im one nisu novina kada izađu u saobraćaj, što je prednost u odnosu na civilne auto-škole", naglasio je Dobrić.

Dodo je da se posebna pažnja poklanja bezbednosti u saobraćaju.

Potpukovnik je istakao da je poligon u potpunosti uređen i obeležen u skladu sa zakonima i pravilnicima koji definišu obuku u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво