Humanitarni tiket u podne: Đorđe Stojković tipuje za Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj - onkološko odeljenje

Vreme čitanja: 5min | sre. 29.08.18. | 11:54

Naš veoma angažovani glumac odigrao je i jedinicu na PSV!

Nakon poznate pevačice Lene Kovačević, koja je u ponedeljak podržala MOZZART - ovu plemenitu akciju, i Profesora Vladimira Vuletića, potpredsednika FK Partizan, koji je tipovao u utorak, došao je red i da jedan glumac sastavi dobrotvorni listić. Naš današnji gost je zaista svestrani umetnik Đorđe Stojković.

Evo kako će kadet Gruja iz “Vojne akademije” pokušati da stigne do dobitnog listića i 132. MOZZART – ove donacije koju Đorđe usmerava ka Tiršovoj.   

Izabrane vesti

Humanitarni tiket u podne, po želji današnjeg gosta, započinjemo utakmicom kvalifikacija za Ligu šampiona. U Solunu će snagu odmeriti PAOK i BENFIKA. Grčki predstavnik imaće odličnu priliku da pred svojom frenetičnom publikom izbori igranje u najelitnijem takmičenju Starog sveta. Naime, u prvom duelu odigranom pre nedelju dana u Portugalu Paok je uspeo da napravi veliki podvig tako što je igrao 1:1. Zaista, taj remi umnogome mu može pomoći da posle dužeg perioda jesen dočeka u grupnoj fazi Lige šampiona. Paok je ssvoj poslednji meč dobio sa 1:0, a Benfika je remizirala u derbiju sa Sportingom, 1:1. Istorija kaže, 0:1:2.

,,Za početak verujem da će na ovom meču pasti od nula do dva gola“.

Nastavljamo sa duelima iz vrlo bitnih evropskih okvira. Sledeći na redu je meč u kom će se sastati PSV i BATE. Poput PAOKA, i PSV je uspeo da na gostovanju obezbedi sebi dobru poziciju pred revanš. Čak, pošlo mu je za rukom da u Borisovu trijumfuje sa 3:2. Uzimajući u obzir taj meč, kao i realan odnos kvaliteta ekipa, ne bi trebalo da bude mnogo problema da PSV obezbedi igranje u Ligi šampiona. Što se tiče ekipe iz Borisova, koja je remizirala u poslednjem kolu nacionalnog šampionata,  samo čudo može da spase beloruskog predstavnika od poraza.

,,Ovde je sve jasno, igram bez razmišljanja keca na PSV“.

Selimo se na Ostrvo, tačnije u Englesku, gde će u okviru Liga kupa koplja ukrstiti NOTINGEM i NJUKASL. Domaćin je u prvom krugu ovog takmičenja uspeo da slavi u meču sa Bjurijem, i to rezultatom 2:1. Na drugoj strani, gosti su bili slobodni, tako da će im ovo biti prvi duel u pomenutom kupu. Valja konstatovati i to da se oba tima nalaze u ne baš zavidnoj  formi. Notingem beleži sve same remije, dok Njukasl već dugo ne zna za trijumf.

,,Verujem da će u ovoj utakmici pasti barem tri gola, a možda i više“.

Za kraj današnjeg plemenitog tiketa ostala je utakmica norveške druge lige gde će meč odigrati JERV i OLESUND. Nakon niza loših duela domaći tim je uspeo u poslednjem kolu da slavi nad Notodenom sa minimalnih 1:0. Svakako da je taj trijumf uneo preko potrebno samopouzdanje, koje će biti neophodno u susretu sa liderom prvenstva, ekipom Olesunda. Istina, gostujući tim je neočekivano u zadnja dva kola zabeležio remi i poraz. Ipak, bez obzira na to i dalje je vodeći tim sa tri boda više u odnosu na drugoplasirani Viking.

,,Ponoviću igru iz prethodne utakmice, dakle, igram 3+“.

Evo šta je o sebi napisao naš plemeniti kladilac…

Zovem se Đorđe Stojković. Rođen sam 25. 07. 1991. godine u Beogradu.

Fakultet Dramskih Umetnosti u prestonici sam upisao 2011. godine, a diplomirao 2015. godine,  u klasi profesora Dragana Petrovića- Peleta.

U Ateljeu 212 sam igrao u predstavi  “Kosa” u režiji Kokana Mladenovića, u predstavi “Pazarni dan” u režiji Egona Savina. U predstavi “ Ćelava pevačica “ u režiji Isidore Goncić.

Nastupao sam u predstavi “Hoćete li da se igramo”, u režiji naše glumačke trupe  “Kolektiv”, itd.itd.

Igram u filmu holandskog reditelja Marinusa Gruthofa, “The sky above us”. Potom, imam ulogu u hrvatskoj seriji “Crno – bijeli svijet”. Igram u domaćoj seriji “Čizmaši”, u režiji DejanaZečevića.

Takođe, ostvario sam uloge u seriji “Andrija i Anđelka”, u hrvatskom filmu “ZG-80”, u domaćoj seriji “Vojna Akademija 3 i 4,gde tumačim jednu od glavnih uloga -  Kadet Gruja.

Tu su i “Sinđelići”, “Komšije”, “Mamini sinovi”.  Igrao sam u domaćoj seriji “Žigosani u reketu” u režiji Dragana Bjelogrlića.

Od specijalnih sposobnosti znam da vozim tenk i bavim se jahanjem . Od sportova bavio sam se plivanjem, taekvondoom, košarkom i ronjenjem.

Bio sam član hora “Braća Stamenković” u Beogradu.

Od instrumenata sviram kontrabas, gitaru i perkusije.

Našeg angažovanog glumca i plemenitog kladioca smo upoznali sa činjenicom da kompanija MOZZART, pored Humanitarnog tiketa u podne, u kome smo imali 131 dobitnika, ima niz društveno odgovornih aktivnosti.

Donirali smo inkubatore i aparate za ispitivanje sluha srpskim porodilištima.

Veliki odjek u javnosti ima naša akciju “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 64 košarkaška igrališta. Poslednji tereni su otvoreni i u čast srpskih reprezentativca Nemanje Bjelice, odnosno, Marka Gudurića. Košarkaški teren Mozzart je svečano otvorio u Kruševcu, a poneo je ime našeg reprezentativca Dragana Gagija Milosavljevića. Usledilo je svečano otvaranje u Nišu u čast još jednog reprezentativca Stefana Jovića. MOZZART – ov karavan stigao je i do Doboja, a promoter je bio srpski reprezentativac Ognjen Kuzmić.

Slede Ljubovija – gde nam je ljubazni domaćin bio kapiten Crvene zvezde Branko Lazić, potom, Kragujevac, Loznica, Tara…i tako idemo do stotog obnovljenog košarkaškog terena!

Veliko iznenađenje MOZZART priprema za proleće kad će obnoviti i svečano otvoriti teren u čast najtrofejnijeg košarkaškog trenera Evrope.

Dalje, naša kompanija je generalni sponzor sporta na BU.

Mozzart je donirao više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji otišlo je čak 400 televizora…

Jedna od velikih donacija otišla je za sport u Vojci Srbije, fantastičnih 100.000 evra.

Kompanija  je podržala i najveći festival pisaca za decu u Srbiji “Vitezovo proleće”, a nagrada za kompaniju je stigla u vidu Zlatne povelje.

Mozzart donira sportsku opremu manjim klubovima iz cele Srbije. Akcija se zove “Novi dresovi za nove šampione”. Preko 70 klubova je dobilo našu opremu. Jedan od poslednjih je ŽOK “Zaječar”, ali i klubovi iz Republike Srpske iz Novog Grada, Sokoca i Laktaša.

Kompanija pomaže fondacije “Podrži život”, “Budi human”, subotičku “Kolevku”, UDUS, NURDOR, Život, Zajedno za život, Koš za sreću, SOS Dečja sela, Tiršovu, Zvečansku…I naravno uvek priprema nova iznenađenja!

Bitno obaveštenje za Republiku Srpsku

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Đorđa Stojkovića  dobitak će biti doniran i za Socijalni centar Karitasa Biskupije, Banja Luka. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Pišu: Đurđe MEČNIN i Miloš MILIĆ


tagovi

Đorđe Stojkovićklađenjehumanitarni tiket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara