SALCBURG NA NOGAMA Delije se okupljaju na placu Grisegrase u 15.00 sati!
Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

POČELA INVAZIJA

SALCBURG NA NOGAMA Delije se okupljaju na placu Grisegrase u 15.00 sati!

Fudbal -

Korteo kreće u 17.00 časova, očekuje se više od 10.000 navijaca Crvene zvezde na stadionu "Red bul arena".

Specijalni izveštač Kurira iz Salcburga: Aleksandar Radonić

Navijači Crvene zvezde polako, ali sigurno pristižu u Salcburg. Najvažnija utakmica za crveno-bele u ovom veku koja donosi ulazak u Ligu šampiona privukla je veliku pažnju. Organizatori meča očekuju više od 10.000 Delija na stadionu.

Policija je u dogovoru sa lokalnim vlastima odlučila da zabrani točenje alkohola u pojedinim delovima grada, a sve prodavnice radiće danas samo do 18.30 časova. To pokazuje i fotografija iz centra grada, gde su kupci obavešteni o ovome još u utorak.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Navijači Crvene zvezde prema informacijama iz Austrije, najavili su okupljanje na placu Grisegrase u 15.00 časova. Odatle bi u 17.00 sati trebalo da krenu u organizovanom korteu prema stadionu "Red bul arena" kako bi bodrili Crvenu zvezdu protiv domaćeg Salcburga.

Očekuje se prava invazija Delija, koji u Austriju dolaze iz raznih pravaca, iz Srbije, Republike Srpske, Slovenije, Nemačke... Najviše će biti Srba iz Austrije.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Reporter Kurira sinoć je na ulicama Salcburga sreo nekoliko mlađih navijaca Crvene zvezde iz ovog grada. Kažu nam da imaju 17 i 16 godina, a što se tiče utakmice sa Salcburgom, jedva čekaju početak:

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

- Samo 2.000 Srba iz Beča dolazi u Salcburg! U toku dana doći će 25 autobusa, a dolazak su najavili i navijači iz Frankfurta i Nirnberga. Tu su i Delije iz Srbije, Srpske i Slovenije. Ma, ceo grad će biti naš, a onda od 17.00 korteo do stadiona. Ima da bude ludnica, posebno uveče kad uđemo u Ligu šampiona!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track