Poruka Dačiću iz CG: Provokacije, odgovorićemo

Crnogorska vladajuća stranka DPS tvrdi da Srbi u toj državi nikada nisu bili, niti će biti ugroženi, ali da se iz Srbije vodi kampanja protiv Crne Gore.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.08.2018.

11:13

Poruka Dačiću iz CG: Provokacije, odgovorićemo
Ilustracija: Thinkstock

Iz te partije kažu i da će država Crna Gora "adekvatno odgovoriti na provokacije".

Na izjavu Ivice Dačića da Srbija sa zabrinutošću gleda na seriju poteza Podgorice, u kojima se mogu prepoznati tortura i diskriminacija nad građanima Srbije u Crnoj Gori, kao i nad Srbima u toj zemlji, reagovao je funkcioner DPS Obrad Stanišić.

On je, kako je prenela RTCG, rekao da se "ovih dana ne slučajno vodi prava hajka, što u Srbiji, što u Crnoj Gori, a sve vezano za navodnu ugroženost Srba u državi Crnoj Gori".

Stanišić kaže da građanima Crne Gore koji se zalažu za dobrobit i prosperitet svoje države "nikad prava neće biti ugrožena", ali da "ima i onih koji sva prava u Crnoj Gori uživaju, a itekako se bore da Crne Gore ne bude kao države" i da "potpomognuti sa mentorima sa strane pokušavaju da ugroze temelje Crne Gore".

Dodaje da to "ovog puta neće proći" i da će "država Crna Gora adekvatno odgovoriti na ove provokacije".

Iz vladajuće stranke su poručili i da je Crna Gora nezavisna i nikad se više, kažu, o njenoj sudbini neće odlučivati van njenih granica, preneo je RTCG.

Inače, na izjavu Dačića već je reagovao premijer Duško Marković ocenom da je izjava šefa srpske diplomatije "netačna i nepristojna". Dačić je kritikovao položaj Srba u Crnoj Gori nakon razgovora sa liderom opozicione Nove srpske diplomatije, članice Demokratskog fronta, Andrijom Mandićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: