29. avgust  2018. 10.40  →  13.26 | Izvor: Tanjug

Mirković: Spremni smo za paklenu atmosferu u Istanbulu

BEOGRAD -

Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković rekao je danas da očekuje da će njegov tim biti na visokom nivou u Istanbulu i pokušati da izbaci Bešiktaš za plasman u Ligu Evrope.

"Bešiktaš je jak protivnik, a ne ide nam na ruku što beleži slabe rezultate u poslednje vreme. Samo je pitanje dana kada će da pobeđuju. Moramo da budemo disciplinovani, odgovorni i da pokušamo da ih ugrozimo", rekao je Mirković novinarima na aerodromu "Nikola Tesla" pred put u Istanbul.

Mirković za revanš u Turskoj, nakon beogradskih 1:1, neće moći da računa na povređenog Marka Jankovića i suspendovanog Nebojšu Kosovića.

"Čeka nas paklena atmosfera, snažan rival, ali sam pripremio ekipu. Verujem da možemo da prođemo, hoćemo grupnu fazu Lige Evrope", kaže on.

Mirković je izrazio nadu da će Partizan proći u grupnu fazu kao što je u poslednje vreme uglavnom bilo preko revanša u gostima.

"Neka bude tako i ovaj put, da ne rušimo tradiciju", optimista je Mirković.

Guneš: Nećemo dopustiti Partizanu da nas iznenadi

Trener fudbalera Bešiktaša Senol Guneš kaže da je uveren da Partizan ne može da iznenadi i eliminiše njegov tim u borbi za Ligu Evrope.

"Partizan dolazi da nas iznenadi, ali nećemo mu to dopustiti u našoj kući. Pobedićemo protivnika i izboriti mesto u Ligi Evrope", rekao je Guneš, a prenose turski mediji.

Guneš dodaje da Bešiktaš ima odličan rezultat iz Beograda (1:1), ali da ne želi da razmišlja u tom pravcu.

"Prvi meč je bio veliki izazov, ako pogledamo 1:1 imamo prednost, ali idemo po trijumf na našem terenu bez razmišljanja šta je bilo".

Iskusni trener upozorio je svoje igrače da se ne opuštaju.

"Najmanji gubitak koncentracije može da nas dovede u situaciju koja se ne nadoknađuje. Zato ćemo tražiti rani gol pred našim navijačima", zaključio je on.

Revanš meč plej-ofa za Ligu Evrope Bešiktaš - Partizan igra se sutra od 20 sati na Vodafon areni.

Tagovi
Srodne vesti