• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Javni radovi - posao za 5.260 ljudi

Za 355 javnih radova u 2010. godini iz budžeta Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja za to izdvojeno 700 miliona dinara.

Nacionalna služba za zapošljavanje odobrila je za ovu godinu 355 projekata. Najviše javnih radova, 60 odsto, biće obavljeno u nerazvijenim opštinama - Žitorađa, Blace, Trgovište, Varvarin i Bujanovac.

Najviše projekata odobreno je za socijalne, humanitarne i kulturne delatnosti - 136, na kojima će biti zaposleno 1.736 ljudi, zatim 131 projekat iz oblasti zaštite životne sredine i prirode koji će zaposliti 2.320 radnika, kao i 88 projekata iz oblasti infrastrukture na kojima će biti uposlene 1.564 osobe.

Prioritet prilikom odobravanja imali su projekti koji će zaposliti one koji teže dolaze do posla, kao što su Romi, pa je tako za 21 projekat, kojim će biti obuhvaćene 303 osobe romske populacije odobreno 37,8 miliona dinara.

Zaposlenima na javnim radovima mesečno će biti isplaćivane zarade prema stepenu stručne spreme i to 16.000 dinara za I i II stepen, 18.000 dinara za III i IV, 20.000 za V i VI i 22.000 dinara za VII stepen stručne spreme.

Na ovogodišnjem konkursu za sprovođenje radova od javnog značaja, podneto je 1.467 zahteva, u vrednosti od pet milijardi dinara.

Javni radovi organizuju se iz humanitarnih, kulturnih ili ekoloških delatnosti.

Nezaposleni se angažuju na period od šest meseci, a prioritet imaju osobe romske populacije, izbegli ili raseljeni, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, stariji od 45 godina, žene i socijalno ugroženi.

Nacionalna služba za zapošljavanje kontrolisaće sprovođenje javnih radova, kao i redovnost isplate sredstava, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image