"Nova linija iz Niša, ove takse u ugovorima do 2021." VIDEO

Novi direktor niškog aerodroma Dušan Knežević očekuje da do kraja godine broj putnika bude povećan za bar 10 odsto, na 360.000.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2018.

10:08

Foto: Prva, screenshot

“Aerodrom Niš beleži značajne rezultate, imamo 205.000 putnika za sedam meseci, kazao je Knežević za Prvu TV.

On je kazao da je finansijska situacija stabilna, preduzeće je likvidno i ima novca za tekuće obaveze ali problem je što ta sredstva nisu dovoljno velika kako bi se pokrila sva ulaganj koja su neophodna za dalji rast.

Subvencije države, koja je nedavno preuzela upravljanje niškim aerodromom, biće usmerene pre svega u opremanje, povećanje bezbednosti i proširenje kapaciteta. “Prve rezultate očekujem u narednim mesecima”.

Na pitanje da li je i dalje u planu novi kontrolni toranj, Knežević je to potvrdio i najavio da će početi vrlo brzo.

Što se tiče najava da će biti povećanja aerodromskih taksi, Knežević je kazao da postoje ugovori sa sve tri kompanije koje lete sa niškog aerodorma, a koji važe do 2021. odnosno 2022. godine i da ne veruje da će u tom pogledu biti nekih izmena.

Knežević je i najavio i novu destinaciju, 11. sa niškog aerodrome. Reč je o letu za Beč kompanije Viz er, koja će na liniji Niš- Beč leteti tri puta nedeljno počev od 15. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: