Radnik poginuo u rušenju zida na mestu bivše ambasade SAD, naložena vanredna kontrola gradilišta

Muškarac star 56 godina preminuo je od posledica povreda zadobijenih nakon obrušavanja zida na gradilištu između ulica Sarajevske i Kneza Miloša u Beogradu, na mestu nekadašnje ambasade SAD, potvrđeno je u Hitnoj pomoći.
"Jedna osoba je preminula od posledica povreda zadobijenih nakon obrušavanja zida na gradilištu između ulica Sarajevske i Kneza Miloša u Beogradu", rekao je Mirko Lutovac iz Hitne pomoći.
 
Kako su za N1 rekli građani koji su bili svedoci nesreće,u trenutku rušenja zida u blizini su se nalazila trojica radnika, od kojih je jedan završio pod ruševinama i preminuo.
 
Podsetimo, na mestu bivše američke ambasade u centru Beograda, investitori iz Izraela grade luksuzni stambeni kompleks.
 
Kako piše "Blic", parcelu na mestu stare američke ambasade su u septembru 2016. godine kupile izraelske firme "Yoši Avrahami" i "Almogim holdings", a rušenje je počelo sredinom prošle godine. Najpre su srušeni objekti u Sarajevskoj ulici, a novi objekat iz Ulice kneza Miloša je prema najavama trebalo da ostane sačuvan kako bi se zadržao "duh ove ulice".
 
Investitori su na samom početku radova najavili izgradnju podzemnog parkinga za oko 500 vozila, 220 luksuznih stanova, mini naselje sa nekoliko podzemnih vinarija, ali i restorana, mada nije bila isključena ni gradnja hotela.
 
Investitori su na gradilištu uposlili domaće građevinske firme i koriste materijal proizveden u Srbiji.
 
Stambeno-poslovni kompleks u Kneza Miloša trebalo bi, prema najavama, da bude završen do 2019. Investitori su najavili da će stanove prodavati i tokom gradnje, ali će se prvi kupci stanova u njih useliti tek po dobijanju upotrebne dozvole i uknjižbe.
 
Vanredni nadzor gradilišta u Beogradu
 
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naložio je vanredne inspekcije po svim gradilištima u Beogradu posle današnje nesreće na gradilištu u Kneza Miloša.
 
Vesić je vanrednu inspekciju naložio kako bi se utvrdilo da li rade po svim standardima i zakonskim procedurama koje moraju da poštuju. 
 
Vesić je to izjavio Tanjugu nakon što je obišao mesto gde se obrušio zid na gradilištu između ulica Sarajevske i Kneza Miloša u Beogradu, na mestu stare ambasade SAD.
 
Vesić je rekao da investitor ima sve neophodne dozvole i da je prema nadzoru koji je izvršila gradska inspekcija, poštovao sve propise.
  • Joka

    29.08.2018 12:46
    Znači, TEK SADA je naložena inspekcija SVIH GRADILIŠTA u Bg?
    Pošto do sada nije bilo potrebe i gradio je kako je ko hteo.Setite se fotografija nadogradnji.
  • Salamander

    29.08.2018 12:36
    ili oni ili mi
    1.) Kompletno rukovodstvo : ostavke
    2.) Blada nacionalnog spasa
    3.) Reset na zakone SFRJ i JUS
    4.) Suditi izdajnicima po tim zakonims
    5.) Sve snage u poljoprivredu(1. godina)
    6.) Uspostaviti hladnjace i fabrike hrane obnoviti (2. godina)
    7.) Skolstvo i zdravstvo podici tako skupljenim sredstvima
    8.) MMF napolje, GMO napolje
    9.) Banke samo domace
    19.) uzivati u obnovljenoj zemlji bez stranih Bauka i Orka i bez Sarumčića
  • Baraboga

    29.08.2018 12:16
    "Vesić je rekao da investitor ima sve neophodne dozvole i da je prema nadzoru koji je izvršila gradska inspekcija, poštovao sve propise."
    Investitor da, a izvođači radova? Da li su oni imali neophodne sertifikate i licence, kompetentnu i kvalifikovanu radnu snagu da i ne pominjem? S obzirom na rezultat, čisto sumnjam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.