Capital.ba

Obezbjeđeno 1.250.000 evra za rekonstrukciju rakovačkog dalekovoda

29.08.2018. / 7:15

KOZARSKA DUBICA,  Preduzeće “Elektrokrajina” izvršiće kompletnu rekonstrukciju dalekovoda i niske mreže na rakovačkom dalekovodu u Kozarskoj Dubici, za šta je iz Evropske banke za obnovu i razvoj obezbijeđeno 1.250.000 evra, rekao je danas izvršni direktor za finansijske poslove “Elektrokrajine” Rodoljub Topić.


“U postupku je raspisivanje tendera i očekujemo da će za nekih mjesec-dva ta procedura biti gotova i krećemo u rekonstrukciju”, rekao je Topić.

Prema njegovim riječima, realizacija ovog projekta na području Rakovice trajaće tri godine i obuhvatiti kompletnu rekonstrukciju srednjeg napona na tom dalekovodu, niskonaponsku mrežu, izmještanje mjernih mjesta i ugradnju brojila na daljinsko očitavanje. 

“Dubica će nakon tog projekta imati 40 odsto kupaca električne energije koji će imati daljinsko očitavanje”, rekao je Topić, navodeći da to preduzeće ima planirana sredstva za investicije u svih 20 opština koje pokriva “Elektrokrajina”.

Prema njegovim riječima, paralelno sa investiranjima, “Elektrokrajina” vrši i održavanje postojeće niskonaponske i srednjenaponske mreže, kao i elektroenergetskih objekata iz redovnih sredstava. 

“Na području Kozarske Dubice već se radi na mnogo lokacija, a radili smo i na području Čitluka i Knežice. U Čitluku su urađena četiri kilometra niskonaponske mreže prije sedam dana, a u prethodnom periodu smo investirali više od dva miliona KM u područje Knežice i s tim nećemo stati, jer to je naša obaveza”, rekao je Topić. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!