Mađarski univerzitet zbog poreza ukinuo kurseve za izbeglice

Mađarski Centralnoevropski univerzitet je saopštio da je primoran da suspenduje nastavne programe za izbeglice i tražioce azila, zbog novog "imigracionog poreza", koji je prošle nedelje stupio na snagu.
Mađarski univerzitet zbog poreza ukinuo kurseve za izbeglice
Foto: Pixabay
Taj univerzitet, koji je osnovao mađarsko-američki milijarder Džordž Soroš, naveo je da je odluka doneta jer se ne zna kakav bi bio pravni i finansijski uticaj poreza od 25 odsto na aktivnosti za koje vlada tvrdi da pomažu imigraciju. 
 
U ukinutom nastavnom programu, pokrenutom 2016, trebalo je da učestvuje oko 55 izbeglica i tražilaca azila. 
 
Novi porez, deo antiimigrantske politike premijera Viktora Orbana, pogađa "sve progame, akcije i aktivnosti koji direktno ili indirektno za cilj imaju promovisanje imigracije", uključujući povezivanje, medijske kampanje, obrazovne aktivnosti i aktivnosti koje "pokazuju imigraciju u pozitivnom svetlu".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet