KRAJ: Đoković - Fučovič 6:3, 3:6, 6:4, 6:0

Novosti online

28. 08. 2018. u 19:28

Najbolji srpski teniser Otvoreno prvenstvo SAD počeo je pobedom protiv Mađara Martona Fučoviča

КРАЈ: Ђоковић - Фучович 6:3, 3:6, 6:4, 6:0

Novak Đoković foto: AP Photo/John Minchillo

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD, pošto je u prvom kolu pobedio Mađara Martona Fučoviča u četiri seta, 6:3, 3:6, 6:4 i 6:0.

Đoković će u drugom kolu Ju Es openu igrati protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena koji je sa 3:0 pobedio Viktora Troickog.

PRVI SET

1:0 Novak je furiozno, bez izgubljenog poena, počeo prvi meč na ovogodišnjem Ju Es openu.

2:0 Đoković odmah dolazi do brejka. Iako je Mađar poveo 30:0, srpski as je uspeo da dođe do izjednačenja, a potom i iskoristi prvu priliku za oduzimanje servisa rivalu.

3:0 Iako je poveo 40:15, Novak je tek posle izjednačenja uspeo da potvrdi brejk.

3:1 Iz drugog pokušaja na sopstveni servis, Fučovič dolazi do prvog gema na meču i to bez izgubljenog poena.

4:1 Uz jedan izgubljne poen, Đoković čuva brejk prednosti.

4:2 Poveo je Mađar 40:0, Novak je uspeo da osvoji naredna dva poena, ali ne i da napravi potpuni preokret.

5:2 Fučovič će u narednom gemu servirati za ostanak u setu, pošto je Novak sedmi gem prvog seta osvojio uz jedan izgubljen poen.

5:3 Lako Mađar osvaja gem, uz jedan izgubljen poen, i ostaje u prvom setu, barem još nekoliko minuta.

6:3 Posle 38 minuta igre Novak osvaja prvi set. Morao je Đoković mnogo truda da uloži kako bi osvojio odlučujući gem, pošto je Mađar poveo 0:30, a potom došao i do 40:40. Ipak, naredna dva poena pripala su srpskom asu za vođstvo od 1:0.

DRUGI SET

0:1 Prvi put na meču Mađar dolazi do prednosti, pošto je uz dva izgubljena poena osvojio uvodni gem drugog seta.

1:1 Asom iz drugog servisa, Novka osvaja svoj prvi servis gem u nastavku meča, iskoristivši, poslednju od dve vezane gem lopte.

1:2 Fučovič, kao i Novak u prethodnom, as servisom, uz jedan izgubljena poena, osvaja gem.

2:2 Mađar pokušava da zapreti, ponovo je osvojio dva poena na Novakov servis, ali je Đoković uspeo da se odbrani i drugu gem loptu pretvori u poen za izjednačenje.

2:3 Uz malo sreće i pomoć mreže mađarski teniser zadržava minimalnu prednost, a Novak na kraju gema lomi reket.

2:4 Novakova nervoza je brzo došla na naplatu. Mađar u šestom gemu oduzima servis Đokoviću, koji je neiznuđenim greškama u oslučujućim momentima znatno olakšao posao rivalu. Najpre je sa dve uzastopne omogućio Fučoviču prvu brejk loptu, koju je spasao, da bi potom pogrešio iz bekenda na drugu brejk priliku.

2:5 Fučovič potvrđuje brejk i dolazi na gem od osvajanja drugog seta. Novak posle sedmog gema traži medicinski tajm aut.

3:5 Novak je prekinuo seriju od tri vezana osvojena gema Mađara i ostao u setu, osvojivši osmi gem bez izgubljenog poena.

3:6 Fučovič koristi prvu set loptu i uz dva izgubljena poena u odlučujućem gemu poravnava rezultat u setovima.


TREĆI SET

1:0 Mađar pruža sve ozbiljniji otpor Đokoviću. Na potvaranju trećeg seta Fučovič se, pošto je spasao jednu gem loptu, izborio za brejk priliku, ali je Novak uspeo da sačuva servis.

1:1 Uzvratio je Novak Mađaru, došao do brejk lopte, ali nije uspeo da je iskoristi, posle čega je Fučovič osvojio dva naredna poena za osvajanje prvog gema u nastavku duela.

1:2 Mađar ponovo prvi dolazi do brejka u setu. Novak ne uspeva da stabilizuje igru, možda i stomačni problemi, zbog kojih je tražio medicinski tajm aut sredinom drugog seta imaju uticaja na igru srpskog asa, koji je svoj servis izgubio bez osvojenog poena.

1:3 As servisom, uz jedan izgubljen poen, Mađar potvrđuje brejk.

2:3 U jednom od najdužih servis gemova u dosadašnjem toku meča Novak je uspeo da odbrani servis i ostane na brejku zaostatka, sa obzirom da je Fučovič ponovo imao brejk loptu.

2:4 Napao je Novak servis rivala, došao do izjednačenja, ali je Mađar osvojio naredna dva poena i tako zadržao brejk prednosti.

3:4 Konačno jedan lakše dobijeni servis gem za Novaka, uz jedan izgubljen poen.

4:4 Minimalni pad u igri Mađara Novak je kaznio brejkom. Srpski as je od početka gema diktirao ritam, on je bio taj koji je vodio igru, i na kraju iskoristio prvu od dve vezane brejk lopte.

5:4 Mađar će u narednom gemu servirati za ostanak u setu, pošto je Novak deveti gem trećeg seta osvojio uz jedna izgubljen poen.

6:4 Novak pravi drugi uzastopni brejk i posle preokreta osvaja drugi set. Sjajna defanziva Đokovića, tokom koje je uspeo da se odbrani od smeča Mađara, na kraju se isplatila Srbinu, pošto je Fučovič čist forhend poslao u aut i tako omogućio Novaku da dođe na set od drugog kola.


ČETVRTI SET

1:0 Posle desetominutne pauze, kako bi se teniseri malo osvežili zbog velike vrućine u Njujorku, meč je nastavljen lako i ubedljivo dobijenim uvodnim servis gemom Đokovića, bez izgubljenog poena.

2:0 Novak odmah oduzima servis Mađaru. Imao je Đoković 0:40, Fučovič je uspeo da izjednači, ali je potom napravio dve neiznuđene greške i olakšao Srbinu put do brejka.

3:0 Novak je potvrdio brejk, ali teže nego što je to delovalo posle 40:15. Mađarski teniser je uspeo da stigne do izjednačenja, ali su naredna dva poena pripala Novaku za šesti uzastopno osvojen gem.

4:0 Đokovićeva serija se nastavlja, srpski as ima dva brejka prednosti u četvrtom setu. Poveo je srpski as 15:40, Mađar je dve vezane brejk lopte uspeo da sačuva, ali je potom duplom servis greškom omogućio Novaku treću priliku da mu oduzme servis, u čemu mu je pomogao poslavši lopticu iz forhenda u mrežu.

5:0 Sigurno, uz jedan izgubljen poen, Novak dolazi na gem od plasmana u drugo kolo Ju Es opena. Fučovič u narednom gemu servira za ostanak u meču.

6:0 Novak je u drugom kolu Otvorenog prvenstva SAD, iskoristivši poslednju, od dve vezane brejk i meč lopte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Ajmo Djole

28.08.2018. 22:44

Madjar se najeo Madjarskog Gulasa pa igra ko metak.Djole nesekirajse Sta god bude tisi Srpska Legenda.

Nuclear Vlasta

28.08.2018. 23:06

Спорт не гледам, производе доји се рекламирају не купујем. Обе ствари служе да се скрене пажња народу од важних ствари.

Miki - Zg

28.08.2018. 23:18

Kod 4 : 2 u trećem setu crne misli mi išle kroz glavu .Nole umoran,beskrvan ,bolestan .Poslije je sve leglo na svoje mjesto .Do trofeja !