Dimitrov i Gotemiler o pristupanju Makedonije NATO

Makedonski ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov i zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotemiler razgovarali su u Briselu.

Izvor: B92

Utorak, 28.08.2018.

23:48

Dimitrov i Gotemiler o pristupanju Makedonije NATO
Foto: EPA-EFE/Toms Kalnins

Tema razgovara je bila - pripreme Makedonije za pregovore o pristupanju toj vojnoj alijansi.

Kako se navodi u saopštenju makedonskog Ministarstva spoljnih poslova, Dimitrov je upoznao Gotemilerovu sa aktuelnim dešavanjima u zemlji, odnosno sa aktivnostima za organizovanje predstojećeg referenduma o sporazumu sa Grčkom oko imena države i napretku zemlje u primeni reformi.

Dimitrov je, takođe, zahvalio NATO-u jer je pozvao Makedoniju da otpočne pregovore o pridruživanju, prenosi MIA.

"Odlučno se krećemo putem ka članstvu koji je Makedonija utrla pre 25 godina. Mi ćemo ispuniti ovu istorijsku misiju, u interesu naše stabilnosti i prosperiteta, čime ćemo učiniti Balkan i Evropu stabilnijim", rekao je Dimitrov.

Gotemiler je izrazila spremnost da pruži podršku naporima Makedonije da se pridruži Alijansi, ali i nadu da će ta zemmlja moći da iskoristi prednosti širom otvorenih vrata, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: