US open: Đoković, Đere i Krunićeva u drugom kolu, Troicki i Krajinović završili

Novak Đoković, Laslo Đere i Aleksandra Krunić plasirali su se u drugo kolo US Opena, dok su Viktor Troicki i Filip Krajinović završili takmičenje.
Đoković je u prvom kolu pobedio Mađara Martona Fučoviča u četiri seta, 6:3, 3:6, 6:4 i 6:0.
 
On je u prvom duelu s Fučovičem do trijumfa došao posle tri sata igre. Đoković će u drugom kolu Ju Es openu igrati protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena koji je sa 3:0 pobedio Viktora Troickog.
 
Šesti teniser na ATP rang-listi ranim brejkom došao je do prednosti od 3:0 u prvom setu. Stečenu prednost, Đoković nije ispuštao, pa je tako poveo sa 1:0 u setovima. Drugi set bio je turbulentan za Djokovića. Naime, usled velike vrućine u Njujorku, srpski teniser imao je problema s disanjem, ali i želudačne probleme. Fučovič je to iskoristio i jednim brejkom sredinom seta praktično rešio taj period igre.
 
U istom ritmu nastavio je Mađar i u trećem setu, poveo je sa 4:2 uz prednost brejka, ali je Đoković potom zaigrao znatno bolje. Usledio je veliki preokret, dobio je treći set sa 6:4, a u četvrtom praktično nije dao priliku Fučoviču, pa je sa nulom dobio taj period igre i izborio plasman u drugo kolo.
 
Đere je pobedio Leonarda Majera iz Argentine, a slavio je posle predaje protivnika. U tom trenutku vodio je sa 6:4, 6:4, 4:6, 2:1. U narednom kolu sastaje se sa Rišarom Gaskeom iz Francuske. 
 
Đere je bolje igrao i može se reći da je bio i bliži pobedi tokom čitavog susreta, ali je predaju Majera uslovila i povreda zbog koje je zatražio medinski tajm-aut u drugom setu. Prvi set je prošao u rezultatskoj "klackalici", s obzirom na to da je brejk viđen u devetom gemu prvom seta, nakon čega je usledio servis srpskog igrača, koji mu je uprkos dve brejk lopte protivnika doneo i prednost u setovima.
 
Na početku drugog seta usledila je sjajna igra Đerea, posle koje je poveo sa 3:1 u gemovima. Do kraja seta čuvao je prednost i završio drugu deonicu meča u svoju korist, a u trećem setu je krenuo furiozno, i napravio dupli brejk koji je nažalost "prosuo" i vratio protivnika "u život", što je povređeni Argentinac iskoristio da smanji prednost u setovima. Ipak, dalje od toga nije mogao, pa je zbog povrede predao meč. 
 
Aleksandra Krunić plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD, pošto je danas u prvom kolu pobedila Timeu Bačinski iz Švajcarske u tri seta sa 6:2, 3:6 i 6:0.
 
Krunićeva je do prve pobede posle pet uzastopnih poraza na turu došla posle dva sata i 18 minuta igre. Ona će u drugom kolu Ju Es opena igrati protiv Belgijanke Kirsten Flipkens, koja je sa 2:0 pobedila Amerikanku Koko Vandevej.
 
Krunićeva je odigrala kvalitetan meč od početka, iako je prvo Švajcarkinja došla do brejka i prednosti od 2:1. Ona je potom vezala pet gemova i povela sa 1:0 setovima.
 
Drugi set pripao je Bačinskoj, koja je lako i brzo povela sa 4:0. Krunićeva je došla do 4:3, ali to je bilo sve što je uspela da uradi. Odlučujući set u potpunosti je pripao Krunićevoj. Ona je napravila tri brejka i sigurnim servis gemovima došla do 6:0 i plasmana u drugo kolo.
 
Filip Krajinović nije uspeo da se izbori sa grčevima i vrućinom u meču prvog kola US opena. Srpski teniser je predao meč Metjuu Ebdenu u petom setu pri rezultatu 7:6, 6:7, 6:4, 6:1, 4:1 za Austrijanca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Mbape napušta PSŽ posle sedam godina

Francuski fudbaler i napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape objavio je danas da će na kraju sezone napustiti ekipu iz Pariza, nakon sedam godina provedenih u klubu.

Argentinski teniser suspendovan na pet godina

Argentinski teniser Eduardo Agustin Tore suspendovan je na pet godina zbog 35 kršenja Teniskog programa za borbu protiv korupcije (TACP), objavila je danas Međunarodna agencija za integritet tenisa.