Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.08.2018.

22:55

Blickrig na Maksimiru – Dinamo bez LŠ, nije uspeo ni "srpski" VIdeoton

Fudbaleri Dinama iz Zagreba nisu uspeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona jer ih je izbacio Jang Bojs iz Švajcarske.

Izvor: LN

Autor: LN

Blickrig na Maksimiru – Dinamo bez LŠ, nije uspeo ni
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Dinamo je poražen na domaćem terenu od Švajcaraca sa 2:1 i tako je, posle 1:1 na gostovanju u prvom meču, ukupnim negativnim gol količnim "ispao" iz plej-ofa.

Dinamo je bio u fantastičnoj situaciji i imao je sve u svojim rukama, ali je uspeo da ispusti ogromnu prednost i da se plasira "samo" u Ligu Evrope.

Zagrepčani su vodili sa 1:0 na poluvremenu golom Hajrovića u 7. minutu, a za prolaz dalje im je bila potrebna pobeda. Odgovaralo im je i 1:1, ali ne i "jači" remi, s obzirom na rezultat u prvoj utakmici.

Ipak, za samo dva minuta Jang Bojs je uspeo da šokira stadion Maksimir.

Prvo je 34-godišnji Giljom Oro pogodio iz penala u 64. minutu, da bi samo dva minuta kasnije isti igrač presudio Dinamu i doneo plasman u LŠ svojoj ekipi.

Ajaks je iskoristio prednost iz prvog meča protiv ukrajinskog Dinama iz Kijeva i, posle 3:1 na domaćem terenu, sada remizirao bez golova i plasirao se u grupnu fazu Lige šampiona.

Srpski fudbaler Miralem Sulejmani, koji nastupa za Jang Bojs, igrao je sve do 55. minuta, kada je morao da napusti teren zbog sudara sa protivničkim igračem. Informacije posle meča su da je on doživeo potres mozga.

Dušan Tadić je u 14' promašio penal, ali to nije koštalo njegovu ekipu.

Grčki AEK je nekako uspeo da prođe Videoton koji vodi bivši stručnjak Partizana Marko Nikolić. Grci su u prvom duelu trijumfovali 2:1 na gostovanju, ali su zamalo sve prokockali na domaćem terenu.

Domaćin je poveo u 48. minutu golom Mantalosa iz penala, da bi Nego, na asistenciju Danka Lazovića, poravnao rezultat u 57. minutu.

Gostima iz Mađarske je za produžetke bio potreban gol, a pri tome im je pomogao Lopes u 80. minutu kada je dobio crveni karton. Ipak, nisu uspeli da do kraja meča priprete golu AEK-a i ispali su u Ligu Evrope.

U osmom minutu nadoknade hrvatski fudbaler AEK-a Marko Livaja je takođe dobio crveni karton.

Pored pomenugo Lazovića, asistenta, Stefan Šćepović je ceo meč proveo na terenu za Videoton, ali bez učinka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

202 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve