ŠOK NA MAKSIMIRU: Dinamo pao pred Jang Bojsom za samo 3 minuta! Zagrepčani se oprostili od Lige šampiona (VIDEO)
Foto: EPA/THOMAS HODEL

igraju ligu evrope

ŠOK NA MAKSIMIRU: Dinamo pao pred Jang Bojsom za samo 3 minuta! Zagrepčani se oprostili od Lige šampiona (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Dinama poraženi su od Jang Bojsa sa 1:2 u revanš meču kvalifikacija za Ligu šampiona.

Dinamo je odlično otvorio utakmicu protiv Jang Bojsa i poveo golom Hajrovića u sedmom minutu, ali sve se okrenulo sredinom drugog poluvremena kada je Gijom Oro postigao dva gola za tri minuta!

Fudbaleri Jang Bojsa, AEK-a i Ajaksa plasirali su se u Ligu šampiona, pošto su baražu pobedili Dinamo Zagreb, odnosno Videoton i Dinamo iz Kijeva.

Jang Bojs je posle preokreta u Zagrebu pobedio Dinamo sa 2:1 i tako ukupnim rezultatom 3:2 izborio plasman u Ligu šampioma.

AEK je u Atini igrao nerešeno 1:1 protiv Videotona, ali je zahvaljući pobedi od 2:1 u Budimpešti pre šest dana došao do Lige šampiona.

Dinamo Kijev i Ajaks u Ukrajini su igrali nerešeno bez golova, ali je holandski tim zahvaljujući trijumfu od 3:1 u Amsterdamu došao do plasmana u najjače evropsko takmičenje.

Zagrebački Dinamo poveo je u sedmom minutu pogotkom Izeta Hajrovića i u tom trenutku imao veliku prednost, praktično su bili nadomak Lige šampiona, medjutim, u samo dva minuta tokom drugog poluvremena Jang Bojs je došao do preokreta.

Prvo je u 64. minutu Giljam Oro iz jedanesterca doneo izjednačenje, da bi dva minuta kasnije ponovo matirao Daniela Zagorca i tako praktično obezbedio plasman svojoj ekipi u Ligu šampiona.

Meč u Atini bio je prilično neizvestan do samog kraja, ali Videoton koji s klupe predvodi Marko Nikolić, nije uspeo da dodje do preokreta i plasmana u Ligu šampiona.

AEK je poveo pogotkom Petrosa Mantalosa iz penala u 48. minutu, a izjednačio Loik Nego u 57. na asistenciju Danka Lazovića.

Atinjani su meč završili s desetoricom igrača na terenu, pošto je Helder Lopes u 80. dobio direktan crveni karton.

Ajaks je praktično u prvoj utakmici obezbedio plasman, pa je večeras u Kijevu imao lakši zadatak.

Holandski tim imao je i idealnu priliku da u 15. minutu povede, ali srpski reprezentativac Dušan Tadić nije realizovao jedanaesterac.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track