Najnovije vesti
Slobodno vreme Vesti
Ako nećete u hotel, pogledajte koliko košta noć u NAJTRAŽENIJIM GRADOVIMA SVETA (FOTO)

Ako nećete u hotel, pogledajte koliko košta noć u NAJTRAŽENIJIM GRADOVIMA SVETA (FOTO)

Pre deset godina, u augustu 2008. godine, na internetu je osvanula stranica Airbedandbreakfast.com te je tako rođen današnji Airbnb, jedna od najvećih internet baza koja nudi iznajmljivanje smaštaja po celom svetu. Njeni tvorci Brajan Čeki, Džo Gebija i Nejtan Blečarčik želeli su da pomognu ljudima da na kratkim putovanjima pronađu smeštaj po pristupačnim cenama, a iznajmljivačima da zarade dodatni novac iznajmljujući praznu sobu ili samo krevet.

prestonice kombo Foto: RAS Srbija
prestonice kombo

Za samo deset godina, Airbnb je izrastao u jednu od najvećih privatnih kompanija na svetu, sa procenjenom vrednosti od približno 30 milijardi dolara. Za mnoge putnike širom sveta Airbnb je postao jedini način za nalaženje smeštaja.

Foto: Profimedia / RAS Srbija

U popularnim gradovima kao što su Pariz, London ili Njujork, često je teško pronaći hotelski smeštaj ili je on preskup, pa je Airbnb postao popularna i jeftinija opcija za doživljavanje gradova. Airbnb trpi velike kritike od hotelske industrije, ali i stanovnika popularnih destinacija, jer je sve većim širenjem Airbnb-a, ostalo manje povoljnih nekretnina za stalne stanare.

Koji gradovi imaju najviše ponuda stanova i kolike su cene, pogledajte u našoj galeriji.