OGLASIO SE IVICA TODORIĆ: Priča je bila kriminalni čin koji je predvodio Plenković

J. KERBLER

28. 08. 2018. u 20:20

Ivica Todorić se oglasio dugim tekstom u kom likuje i tvrdi da je cela priča oko "Agrokora" bila kriminalni čin koji je predvodio premijer Andrej Plenković

ОГЛАСИО СЕ ИВИЦА ТОДОРИЋ: Прича је била криминални чин који је предводио Пленковић

Andrej Plenković

ZAGREB - OD STALNOG DOPISNIKA

UOČI odluke londonskog suda hoće li biti izručen Hrvatskoj, Ivica Todorić se oglasio dugim tekstom u kom likuje i tvrdi da je cela priča oko "Agrokora" bila kriminalni čin koji je predvodio premijer Andrej Plenković:

- Ugrožena mu je sloboda, jer je u čvrstom zagrljaju sa kriminalcima, a ne može da ga spase ni Evropski parlament. Za njega se već priprema evropski nalog za hapšenje.

Sada i objavljeni razgovori glavnih aktera koji su učestvovali u sprovođenju posebnog zakona o "Agrokoru" otkrivaju da je za celu operaciju i te kako znao premijer Plenković, iako je uporno tvrdio da je tehnički deo posla poverio tadašnjoj potpredsednici vlade i ministarki ekonomije Martini Dalić. Iako je ona pisala zakon, do javnosti su došle informacije da se oko svega dogovarala sa Plenkovićem.


Todorić tvrdi: "On je sve znao, bio je uključen od početka i upravljao je kriminalnom grupom koja se nazvala "Borg". Tu grupu činili su advokati, među kojima i Plenkovićev prijatelj iz detinjstva, kao i finansijski savetnici. Oni su prvo savete davali besplatno, a onda ih naplatili.

Poslednji udarac mogla bi zadati upravo Martina Dalić. Kažu, priprema pikantnu knjigu sa svim detaljima, koja bi mogla da ozbiljno ugrozi i vladu i Plenkovića.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije