Najnovije vesti
Vesti Hronika
"IZLETELA JE KROZ ZATVOREN PROZOR" Producentkinja vozila tuđ automobil BEZ DOZVOLE, lekari rekli porodici da se mole za novinarku

"IZLETELA JE KROZ ZATVOREN PROZOR" Producentkinja vozila tuđ automobil BEZ DOZVOLE, lekari rekli porodici da se mole za novinarku

Novinarka i producentkinja emisije "Kuća od srca" Sandra Denda doživela je tešku saobraćajnu nesreću kod Kovina kada je auto u kom se nalazila sa još dvoje ljudi izgubio kontrolu i survao se u kanal. Ona je tada ispala kroz zatvoren prozor.

sandra ijelena Foto: Privatna arhiva
sandra ijelena

Kako nezvanično saznajemo iz Urgentnog centra, Sandru lekari drže u veštačkoj komi. Polomljena su joj dva rebra i priključena je na aparate za disanje.

Denda je u kritičnom stanju, pluća su joj nagnječena, kao i veći deo tela, a kost kod kuka polomljena.

Njena prijateljica, glumica Jelena Tinska, rekla je za "Blic" da je njena drugarica u lošem stanju i da se moli za nju.

- Sandru i mene veže jedno dugo prijateljstvo još iz ulice Svetogorske, kada smo šetale ljubimce. Ona je retko plemenita i pozitivna mlada žena. Čula sam da je do udesa došlo u 9 sati ujutru u subotu i da je lekari drže u veštačkoj komi - kaže Tinska.

Kako dodaje, Dendi je polomljena vilica.

- Čula sam da joj je vilica polomljena na nekoliko mesta, da postoji problem sa jednim okom, da je slomila bedrenu kost, kao i ruke i da su joj nagnječena pluća - rekla je Tinska, a potom dodala:

"Rekli su mi da je pri udesu izletela kroz zatvoren prozor i da joj je zato lice isečeno, a slomljena rebra".

Foto: Branko Janačković / RAS Srbija

Denda inače ima supruga i dve ćerke, Anu i Ninu. Tinska, kao i Dendina ćerka Ana, kažu da će osoba koja je upravljala vozilom u kom se novinarka nalazila, biti krivično gonjena jer nema vozačku dozvolu.

- Pritom je automobil bio neregistrovan i vozili su putem koji nije označen - rekla je Tinska.

Kako saznajemo, Denda je povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju na lokalnom putu u Kovinu. Do nesreće je došlo kada je novinarka i producentkinja emisije "Kuća od srca" za potrebe emisije išla da obiđe kuću koju su gradili jednoj porodici.

Nalazila se u automobilu "opel" kojim je upravljala Dragana J. (26) iz Smedereva, takođe producentkinja i organizator emisije "Kuća od srca".

Dragana je izgubila kontrolu nad vozilom, iz još neutvrđenih razloga i automobil je sleteo sa puta i prevrnuo se. U nesreći je samo Denda zadobila teške telesne povrede, dok je sa lakšim prošla Dragana J, a sa njima u vozilu nalazio se i mladić A. A. čijoj porodici su gradili kuću. On je prošao bez ikakvih povreda, a automobil je inače bio njegov.

Kako "Blic" saznaje, Dragana J. nije imala vozačku dozvolu i protiv nje biće podneta krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja.

"Opel askona" koji je vozila nije bio registrovan, a vlasništvo je A. A. (21), koji je s njima bio u kolima.

Protiv A. A. biće podneta prekršajna prijava, a nesreća se desila na putu koji uopšte nije kategorisan.

Dendina ćerka: Mama ne bi ušla u kola da je znala da Dragana nema dozvolu

- Odlično poznajem svoju majku, znam koliko se plašila brze vožnje celog života i koliko je vodila računa da ne ulazi u automobil sa bilo kim. Da je znala da Dragana nema dozvolu nema šanse da bi ušla u kola sa njom -rekla je Ana, Sandrina ćerka.

Kako je dodala, čula je da niko ni iz produkcije nije znao da Dragana nema dozvolu.

- To nikome nije htela da kaže. Tek kada je policija došla na uviđaj ustanovljeno je da žena uopšte nema vozačku - dodala je Ana Denda.

Kako je rekla, cela porodica je jako uplašena za Sandru.

- Strahujemo za njen život, pogotovu jer su nam lekari u nedelju rekli da se molimo bogu da preživi - ispričala je ona.