LG najavio prve modele sa Android One operativnim sistemom FOTO

Južnokorejska kompanija LG najavila je svoj novi pametni telefon - model G7 One, svoj prvi mobilni uređaj koji koristi operativni sistem Android One.

Tehnopolis

Izvor: B92, The Verge

Utorak, 28.08.2018.

19:30

Default images

Telefon pokreće Snapdragon 835 procesor. Uređaj je opremljen "super svetlim" ekranom sa "zubom", dijagonle 6,1 inča sa rezolucijom 1.440p.

Za zvuk je zadužen Boombox zvučnik preuzet sa modela G7 Thinq, kao i standardna 3,5 mm utičnica za slušalice sa Quad DAC audio tehnologijom.

LG G7 One nema dve zadnje kamere, već se na poleđini uređaja nalazi jedna kamera od 16 megapiksela (f/1,6), dok prednja selfi kamera ima senzor od 8 megapiksela (f/1,9).

Uređaj ima 4GB RAM-a i 32GB interne memorije, koja može da se proširi pomoću microSD kartice. Sve to napaja baterija kapaciteta 3.000 mAh.

Cena LG-a G7 One još uvek nije poznata. Uz ovaj model, LG je najavio i G7 Fit, sličan uređaj koji će biti nešto jeftiniji.

Fit se zasniva na Snapdragon 821 procesoru i ima nešto slabiju kameru, a pokreće ga operativni sistem Android 8.1 Oreo sa LG-jevim interfejsom. To je uređaj koji bi trebalo da "popuni prazninu između modela srednje klase i flegšip uređaja".

Novi modeli će biti predstavljeni ove nedelje na IFA sajmu u Berlinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: