"On je moj heroj, drug po sudbini"

Mađarski premijer Viktor Orban doputovao je u Milano na sastanak sa vicepremijerom Italije Mateom Salvinijem.

Izvor: B92

Utorak, 28.08.2018.

18:27

Foto: GettyImages

Orban je izjavio da je potpredsednik italijanske vlade njegov "heroj sa kojim je želeo da se lično upozna", a da je dozvolu za susret sa Salvinijem tražio od bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija.

Ansa prenosi da je Orban pre sastanka ručao sa saradnicima u restoranu u kvartu Brera, u starom centru grada, a po izlasku iz restorana izjavio je novinarima da je Salvini, koji je i ministar unutrašnjih poslova Italije, njegov "drug po sudbini".

"Veoma sam radoznao da upoznam njegovu ličnost. Veoma ga cenim i imam određena iskustva koja bih možda mogao da podelim sa njim. Imam takav osećaj", kazao je premijer Mađarske.

On je naveo i da "u Italiji ima prijatelja Berluskonija".

"Tražio sam od njega dozvolu da se ovoga puta sastanem sa Salvinijem. Pitao sam ga: Je li podržavaš to da se ja sastanem sa Salvinijem. 'Naravno', odgovorio mi je on (Berluskoni)", rekao je Orban.

Orban i Salvini su poznati u Evropi po tvrdom stavu prema migrantima.

Ansa je navela da su zona oko tog ugostiteljskog objekta u kojem je Orban ručao i sam restoran ostali otvoreni i za druge ljude koji su ručali u bašti, ali su sve nadgledali policijski agenti u civilu.

Orban će se tokom popodneva sastati sa Salvinijem u zgradi milanske prefekture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: