Orban i Salvini razmenili lepe reči uoči sastanka

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je u Milanu, gde se sastao sa vicepremijerom Italije Mateom Salvinijem, da je potpredsednik italijanske vlade njegov "heroj sa kojim je želeo da se lično upozna", a da je dozvolu za susret sa Salvinijem tražio od bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija.

Ansa prenosi da je Orban pre sastanka ručao sa saradnicima u restoranu u kvartu Brera, u starom centru grada, a po izlasku iz restorana izjavio je novinarima da je Salvini, koji je i ministar unutrašnjih poslova Italije, njegov "drug po sudbini".

"Veoma sam radoznao da upoznam njegovu ličnost. Veoma ga cenim i imam određena iskustva koja bih možda mogao da podelim sa njim. Imam takav osećaj", kazao je premijer Mađarske.

On je naveo i da "u Italiji ima prijatelja Berluskonija".

"Tražio sam od njega dozvolu da se ovoga puta sastanem sa Salvinijem. Pitao sam ga: 'Da li podržavaš to da se ja sastanem sa Salvinijem?' 'Naravno', odgovorio mi je on (Berluskoni)", rekao je Orban.

Pre početka sastanka novinari su upitali i Salvinija da prokomentariše izjavu Orbana da je on "heroj sa kojim je želeo da se lično upozna".

"Mudre reči", kazao je Salvini dok je iščekivao dolazak mađarskog premijera.

Orban i Salvini su poznati u Evropi po tvrdom stavu prema migrantima.

Ansa navodi da se, u vreme održavanja sastanka, istovremeno na milanskom trgu San Babila održava protestna manifestacija protivnika antiimigracionih stavova Salvinija i Orbana, čiji su učesnici poručili da žele Evropa koja je solidarna prema onima koji beže od ratova.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво