Kostreš: Šešelj bi opet da seli i unesrećuje građane

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš osudio najnovije izjave lidera SRS Vojislava Šešelja o "razmeni stanovništva" između delova Srbije i Kosova.

Izvor: B92

Utorak, 28.08.2018.

13:28

Kostreš: Šešelj bi opet da seli i unesrećuje građane

Šešelj je predložio da Albanci iz Preševa budu preseljeni u Štrpce, a da Srbi iz Štrpca budu preseljeni u Preševo.

"Politički stavovi Vojislava Šešelja proizvodili su ratove i stradanja. Devedesetih godina je Šešelj pozivao na 'čišćenje' teritorija i pozivao na razmenu stanovništva. Njegova ideja 'krvi i tla' dovela je do tragedije sremskih Hrvata i slavonskih Srba. Hiljade porodica moralo je da napusti svoje domove. Politika Vojislava Šešelja tragedija je za srpski, ali i za druge narode", naveo je Kostreš u saopštenju.

On je ponovio da je "sramotno" što Šešelj, iako je osuđeni ratni zločinac (pred Haškim tribunalom), i dalje sedi u klupama Skupštine Srbije.

"Njegovo političko delovanje je katastrafalno za Srbiju i njene građane i potrebno je jasno osuditi njegove ideje. Vojislav Šešelj je Srbiji donosio samo zlo, nikada dobro", poručio je Kostreš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: