U Bijeljini pronađeno 28 azilanata

S. M.

28. 08. 2018. u 09:54

Dolazak migranata iz islamskih zemalja ne jenjava u Bosni i Hercegovini. Najviše pridošlica iz Pakistana i Iraka. Među izbeglicama i deca

У Бијељини пронађено 28 азиланата

Mnogi migranti žele da ostanu u BiH / Foto Nezavisne novine

MIGRANTSKA kriza ne jenjava u Bosni i Hercegovini. U protekla 24 sata na području grada Bijeljina pronađeno je 28 ilegalnih migranata iz Pakistana i Iraka, saopšteno je iz bijeljinske Policijske uprave.

- Na području PU Bijeljina u noćnim i jutarnjim časovima između 26. i 27. avgusta pronađeno je 28 ilegalnih migranata u tri odvojene grupe, koji su na teritoriju Republike Srpske ilegalno ušli iz susednih zemalja, - poručili su iz policije.

Policijski službenici PU Bijeljina su u 00.15 u Karađorđevoj ulici pronašli 12 osoba, za koje je proverama utvrđeno da je reč o ilegalnim migrantima iz Pakistana bez identifikacionih dokumenata.

Dalje u mestu Janja, kod Bijeljine, pronađeno je sedam lica bez identifikacionih dokumenata, a proverama je utvrđeno da je reč o ilegalnim migrantima iz Pakistana. Takođe u mestu Suvo Polje, u opštini Bijeljina, pronađena je grupa od devet migranata, bez identifikacionih dokumenata, a proverama je utvrđeno da je reč o ilegalnim migrantima iz Iraka.

REGISTROVANO U Službi za poslove sa strancima BiH od početka godine do 15. avgusta u BiH je registrovan ulazak oko 10.866 migranata, od kojih je 10.046 izrazilo nameru za azil, a više od 700 ih je proterano iz BiH.

Među pronađenim migrantima iz Iraka su pet muškaraca, jedna žena i troje dece.

- Sve pronađene osobe predate su službenicima Granične policije BiH u Bijeljini u dalju nadležnost, - saopšteno je iz policije.

Pored Bijeljine migrante je otkrila i policija iz Petrova. Pronašla je ilegalnog migranta iz Pakistana, čiji su inicijali A. J. koji je uočen na odbojniku poslednjeg vagona teretnog voza koji se kretao iz Doboja prema Tuzli.

Pronađeni migrant predat je Službi za poslove sa strancima - Terenskom centru Doboj, na dalje postupanje.

Iz policije navode da je pronalasku ovog migranta prethodila prijava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)