Tramp nominovao Erika Džordža za ambasadora SAD u BiH

Američki predsednik Donald Tramp uputio je Senatu nominaciju Erika Džordža za ambasadora SAD u BiH, objavila je danas Bela kuća.

Izvor: B92

Utorak, 28.08.2018.

09:26

Tramp nominovao Erika Džordža za ambasadora SAD u BiH
Ilustracija: Thinkstock

"Erik Džordž Nelson iz Teksasa, karijerni član više spoljne službe, sa titulom ministra savetnika treba da bude izvanredni i opunomoćeni ambasador Sedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini", navedeno je u aktu pod rubrikom "predsedničke objave na stranici Bele kuće.

Sva imenovanja ambasadora Sedinjenih Američkih Država treba da potvrdi Senat te države, a datum dolaska sledećeg ambasadora SAD-a u BiH zavisi od potvrde Senata SAD-a.

Aktuelna ambasadorka Morin Kormak ostaće na funkciji ambasadorke u toj zemlji sve dok Senat ne potvrdi naslednika.

Nelson je karijerni viši službenik ministarstva spoljnih poslova SAD-a.

Trenutno obavlja funkciju zamenika izvršnog sekretara i funkciju direktora Izvršne kancelarije Izvršnog sekretarijata u sklopu Stejt Departmenta.

Služio je u brojnim diplomatskim misijama SAD-a, a tečno govori španski, nemački i italijanski jezik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: